Porr, horor och feminister

Östergren, Petra

| 2006

Flag from sv

132


Feminismens grundidé är att varje kvinna själv ska få definiera sin situation och bestämma över sitt liv. Petra Östergren undrar varför detta inte gäller kvinnor inom porr- och sexbranschen, och varför får man aldrig höra sexsäljarnas egna röster? I Porr, horor och feminister beskrivs det svenska prostitutionsmotståndet sedan 1970-talet, både vilka rörelser som funnits och vad som är deras huvudsakliga argument. Östergren utforskar om argumenten mot pornografi och prostitution stämmer, och frågar sig varför det blir ett sånt himla liv när kvinnor utforskar en sexualitet som inte passar in i de feministiska normerna ... ?Anklagelser som riktas mot kommersiell sex är synnerligen allvarliga. Här förekommer inte bara dålig sex, våld och kvinnoförnedring. Kommersiell sex skapar också våldsamheter och orättvisor i samhället. Så det är inte undra på att debatten som förs stundtals är hätsk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lars Willfors

2013-08-01

Betyg

Riktigt hyfsat reportage som undviker att moraliskt döma ut föremålet för undersökningen fast det gång på gång är öppet mål.

L

Lovisa Ekdahl

2012-01-08

Betyg

Intressant och tänkvärd, ger en annan infallsvinkel på kommersiell sex än vad man är van vid.

Per Englund

2011-12-05

Betyg

Petra Östergren argumenterar för att debatten om porr och prostutition måste ses från olika håll. det finns flera sorters prostutition, inte alla är missbrukare eller slavar. I boken finns intervjuer med sexarbetare som berättar om sina liv och erfarenheter.
Porr, horor och feminister är en bok som punkterar mycket av den dumhet som finns i politiken och i dagens journalism. Detta är en bok som ställer många viktiga frågor och tar fram fakta som inte får finnas i dagens sverige. En bok som alla borde läsa!

Julia L

2011-05-16

Betyg

Det mesta håller jag inte med om, men det är fortfarande ett välskrivet inlägg i debatten. Alla som har läst den här borde sedan läsa denna: http://www.boktipset.se/bok/varat-och-varan--prostitution-surrogatmodraskap-och-den-delade-manniskan

Johanna Karlsson

2010-10-16

Betyg

Jag håller inte med Petra Östergren vad det gäller det mesta som står i den här boken, men jag tycker att den är välskriven och att det är viktigt att sexsäljarna får komma till tals.

Liza Bolin

2010-07-23

Betyg

Fascinerande infallsvinkel. Jag uppskattade verkligen kritiken av media som talar om sexsäljare men inte med sexsäljare, även om det stundtals blev lite Michael Moore-varning (det vill säga vinklat åt motsatt håll). Den hade varit snäppet bättre om det var en tydligare uppdelning mellan empiri, fakta och egna åsikter men det är väl bara jag som är högskoleskadad.

J

Joel Sommarsol

2010-02-28

Betyg

Jag gillade boken just för att den väckte tankar och visade på olika alternativa ställningstaganden.

Nanna Naumann

2010-02-28

Betyg

Tendentiös.

C L

2010-02-04

Betyg

Äntligen någon som diskuterar prostitution från ett annat håll... Vidare perspektiv kan faktiskt behövas!!

Louise A

2009-11-15

Betyg

Mycket intressanta tankegångar. Världen är inte svart eller vit.