Zebraflickan

kerman, Sofia

| 2004

?Mina tankar var det sjukaste, jvligaste, mest korkade, hemskaste och skrckinjagande ngon kan frestlla sig. De var ofrklarliga, och hngde inte alls ihop. En del av mig tyckte att jag hade segrat, att jag hade lyckats bra med balansgngen mellan livet och dden. En annan del av mig skrek av rdsla och panik, fr den visste att det skulle hnda igen. Den delen visste ocks att Sofia faktiskt inte var oddlig.? ?Zebraflickan? skildrar en artonrig flickas kamp fr att frigra sig frn sin sjlvdestruktiva demon Lucifer, som har drivit hennes sjlvskadehandlingar s lngt att lkarna givit upp hoppet. Man fr flja hennes tankar, hennes rdsla fr att bli frisk och bortglmd, och hennes skam ver sig sjlv, men ocks lyckan nr hon upptcker att vrlden inte var som hon trott. Sjlvdestruktivitet r ett kande problem i samhllet, ett problem som finns i nstan varje hgstadie- och gymnasieklass....

en inblick i ungdomars sjlvdestruktivitet

T

Tindra Jansson

2017-06-04

Riktigt bra bok! Rekommenderar starkt. Fint skrivet med liknelser och formuleringar samt stt handlingen r otroligt spnnande. Mycket lsvrd.

Linda slund

2012-05-31

De tyngsta stunderna och svrigheterna beskrivs ppet och odramatiskt. Mina tankar gr till Heberlein och Jag vill inte d, jag vill bara inte leva, fast hr r huvudpersonen yngre och de lyckliga stunderna knns fler, varmt och vackert beskrivna. Boken knns rlig och lttlst, trots att mnet r jobbigt - den ger mig knslan av att den inte kunde vara skriven p ngot annat stt och jag r glad att den skrevs. Drfr fr den ett hgt betyg av mig.

kristina johansson

2010-07-02

En bland de starkaste bckerna jag lst. Knner mig alldels paralyserad av s mnga tankar som vckts inom mig. Min bsta vns dotter var en zebraflicka, bara 14 r gammal tog hon sitt liv i november och den hr boken knns som om det var hennes liv, med den skillnaden att hon inte orkade springa p savannen. Vilken stark resa frfattaren har gjort.

Erica Graaberg

2010-03-01

Absolut superbra bok att ha som handledning fr att kunna "frst" hur sjlvskadare och suicidare lever och tnker. Nyttig bok fr samhllet, duktig frfattare och bst av allt - sjlvupplevd historia.