Ytspänning

Norek, Olivier

| 2020

Nominerad till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin Frankrikes nya stjärnskott på deckarhimlen  Noémie Chastain, kommissarie på Parispolisen, blir skjuten rakt i ansiktet mitt under ett tillslag. När hon skrivs ut från sjukhuset får hon inte komma tillbaka till sin gamla tjänst. Istället skickas hon till den fridfulla byn Avalone, med uppdraget att förbereda nedläggningen av byns polisstation. Men så flyter en tunna med ett barnskelett upp till ytan i den konstgjorda sjön intill Avalone, och istället för tid att vila upp sig får Noémie ett högprofilerat cold case på halsen. På botten av sjön döljer sig hemligheter som alla verkar vilja glömma."Spännande och välskrivet om polisarbete, inre resor, cold case och spänningen mellan Paris och landsbygden. En riktig slukarkrim med humor, värme och en mångbottnad kvinnlig huvudkaraktär." -...

F

Fredrik Davidson

2022-10-09

Brutal inledning, men efter hand mycket behaglig läsning. Mycket stark 4:a från mig.

Ulla Englund

2022-04-21

L

Lars Persson

2021-08-15

Riktigt bra bok med spännande personporträtt

Monica Bäckelin

2021-03-04

Spännande, underhållande och välskriven. Rekommenderas.

Ewa H

2020-10-27

En väldigt trevlig ny bekantskap! Har inte läst många franska deckare men Norek ger mersmak, hoppas fler översätts. Detta är en mycket väl sammansatt intrig och presenterar oss för en annorlunda huvudperson. Jag gillar henne, den svårt skottskadade kriminalaren Noémi Chastain. Hennes öde inleder Ytspänning vilket ger läsningen en extra krydda. Bra!

Annika Olsson

2020-09-05

Mmm...tycker om stämningen i boken.

Henrik Johansson

2020-08-18

Spännande gåta i spännande miljö men påminner rätt mycket om Robinsons ”En ovanligt torr sommar”. Bra men inget som sticker ut.

Minna Matson

2020-07-26

Välskriven bladvändare med en kvinnlig (mänsklig) kommissarie i huvudrollen. Jag tyckte verkligen om den.