Wrestlarna

Johansson, Viktor

| 2011

Flag from sv

17


Missförstådda underbarn "Vill vi ha romaner till stöd för att begripa vår tids sammanhang och ödesfrågor? Jag tycker nog det, och i så fall kan jag utan tvekan säga att Viktor Johanssons Wrestlarna är årets viktigaste roman. Kanske förra årets och nästa års också." /Jonas Thente, Dagens Nyheter WRESTLARNA är en generation som dröjer sig kvar i sina pojk- och flickrum, besatta av hemliga projekt och hämningsfulla samhällsexperiment. Det är SKEJTARNA, som bränner sig på varandra och upptäcker att kärleken har samma självplågande egenskaper som andra extremsporter. Det är CINEASTERNA, som plötsligt inser att deras storartade talanger är helt värdelösa. Det är VIDEOBLOGGAREN, som drunknar i hatkommentarer och smink-giveaways. Och det är WEBCAMFLICKORNA, som lägger ut sin kammarspels-peepshow till allmän beskådan på nätet. WRESTLARNA brottas på gränsen mellan spektakel och blodigt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara Urger

2012-07-26

Betyg

Mycket bra!

M

Maria Lind

2012-05-11

Betyg

Välskrivet och underfundigt. Han har en blick för nutida fenomen - men det lyfter aldrig och berör mig sällan.

FranZone c”,)

2011-12-01

Betyg

En ganska dålig kopia av Chuck Palahniuk skruvade noveller (bl a så nämns filmen "Fight Club")!

Britt-Marie Kullin

2011-09-16

Betyg


Den här boken har jag lite delade meningar om. På ett sätt så tyckte jag att den var jättebra. För den kändes väldigt modern och aktuell. Men å andra sidan så var den rätt speciellt skriven, och lite på ett sånt sätt som jag inte riktigt gillar.

Jag läste att författaren har gett ut böcker med prosa och dikter. Och då kan jag lite förstå att jag inte riktigt gillade sättet som den var skriven på. För jag förstår mig inte riktigt på sånt.

Men själva handlingen i boken tyckte jag om. Boken varierar mellan fyra olika berättelser om ungdomar. Alla berättelserna är mycket närgångna och utlämnande.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )