Woodstock - Tre dagar som förändrade världen - och mitt liv

Tiber, Elliot

| 2009

Flag from sv

30


Den 15-18 augusti 2009 är det 40 år sedan Woodstockfestivalen förändrade världen med sitt budskap om fred, musik - och droger. 200 000 personer förväntades komma, en halv miljon dök upp ... Alla som var någon uppträdde: Janis Joplin; Santana; The Who; Jimi Hendrix; The Band; Crosby, Stills, Nash & Young ... Det var kort sagt århundradets musikfest. I slutet av 60-talet är Elliot Tiber en ung man som lägger sina egna författarambitioner på hyllan för att hjälpa sina åldrade föräldrar att sköta deras nergångna motell i White Lake, djupt inne i Catskillsbergen. Det är en konservativ, bortglömd liten stad där invånarna främst består av pensionärer. Eftersom affärerna på det fallfärdiga motellet går så dåligt försöker Elliot desperat hjälpa upp ekonomin genom att sätta upp lokala förmågors pjäser och musikframträdanden. Av bara farten blir han ordförande i den lokala företagarföreningen och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2014-02-18

Betyg

Elliot Tiber berättar med mycket humör och självironi om hur han tog till den sömniga lilla staden White Lake Woodstock konserten och med den ca 1 miljon långhårig hippies. Boken är toppen och Elliot en fantastisk berättare.

Victoria G

2010-07-20

Betyg

En mycket lätt- och snabbläst bok, jag slukade den på lite drygt ett dygn. Ett absolut måste för den som är intresserad av 60-talshistoria i allmänhet och dess musik i synnerhet. Även filmen "Taking Woodstock", regiserad av Ang Lee och som bygger på den här boken är mycket sevärd.

Joachim Lindberg

2009-09-07

Betyg

smårolig, charmig och glädjesprudlande (är det ett ord?), men inget mästerverk.