Wolf of the plains

Iggulden, Conn

| 2007

Flag from en

663


Conn Iggulden burst onto the scene with "Emperor", his series on Julius Caesar. His new novel, "Wolf of the Plains", is the much anticipated beginning of the "Conqueror" series on Genghis Khan and his descendants. It is a wonderful, epic story which Conn Iggulden brings brilliantly to life. 'I am the land and the bones of the hills. I am the winter.' Temujin, the second son of the khan of the Wolves tribe, was only eleven when his father died in an ambush. His family were thrown out of the tribe and left alone, without food or shelter, to starve to death on the harsh Mongolian plains. It was a rough introduction to his life, to a sudden adult world, but Temujin survived, learning to combat natural and human threats. A man, a small family, without a tribe was always at risk but he gathered other outsiders to him, creating a new tribal identity. It was during some of his worst times that the...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Robert I.

2022-07-03

Betyg

Sträcklästes! Fem av fem möjliga.

S

Sevgi Akalin

2019-05-15

Betyg

Absolut en favorit !!

J

Julia Gedin

2019-02-04

Betyg

G

Göran Claesson

2014-03-03

Betyg

Historiska romaner blir ofta tradiga tycker jag; mycket dialog och ofta en påklistrad historisk miljöskildring. Är det dessutom flera delar har jag aldrig lyckats komma igenom alla - andra böcker har lockat mer än att bli färdig med serien. Tills jag började läsa Conn Igguldens berättelse om Djingis khan...
Flera låntagare hade rekommenderat denna serie och jag började läsa med den vanliga förutsatsen att ta mig igenom första delen för att se hur författaren är.  Jag räknade egentligen inte med någon läsupplevelse, men jag misstog mig.

Från första sidan är detta en spännande berättelse och denna spänning släpper inte - när jag var färdig med första delen var jag helt enkelt tvungen att läsa de tre återstående för att se hur det gick. 

Som liten pojke blir Djingis tillsammans med övriga familjen utstött från stammen, men överlever och lyckas senare organisera de splittrade mongolerna i en slagkraftig armé som skapar världens hittills största välde. 
På något sätt lyckas Iggulden få de ständiga striderna till en spännande berättelse där man också lär sig mycket om mongolerna och de länder de erövrade - en historielektion där jag kommer ihåg mycket efter att läsningen är klar.
Som exempelvis (och detta är i fjärde och sista delen när Djingis khan är död) när mongolerna mitt i isande vinterkyla erövrar Moskva och hur de segrar i slaget om Budapest och är beredda på att gå vidare mot Atlanten, när ett bud återkallar den befälhavande generalen till hemlandet.
Hur skulle historien sett ut om Frankrike erövrats och de "oövervinnliga" mongolerna gått över den engelska kanalen?

A

Annika Sjöström

2013-10-24

Betyg

hörbok, mycket dödande!

Izabela Horn

2013-02-13

Betyg

En spännande bok om den stora Djingis Khan . Det bästa med boken att när den är slut så väntar fortsättning att sätta tänderna i.

Izabela Horn

2013-02-13

Betyg

En toppen bok , historisk roman om den stora krigaren Djingis Khan . Boken är spännande och det bästa är att när den är slut väntar en fortsättning att sätta tänderna i.

Izabela Horn

2013-02-12

Betyg

En fantastiskt bra bok, spännande från första till sista sida och det bästa är att när boken är slut så väntar en fortsättning att sätta tänderna i.

Izabela Horn

2013-02-12

Betyg

Helt underbar bok, spännande från första till sista sida , och det bästa är att när boken är slut då är det en fortsättning att sätta tänderna i .

Amy Lagerman

2013-01-18

Betyg

Conn Iggulden är mycket skicklig på att ge läsaren en bild av hur legenden Djingis kahn uppstod. Det är spännande läsning som stundom känns trovärdig och som samtidigt ger en bild av hur hans rike bredde ut sig och såg ut.

Anna Andreasson

2012-09-18

Betyg

Ännu en super bra bok av Conn Iggulden. Man har svårt att lägga den i från sig. Längtar tills jag får sätta tänderna i de andra tre delarna.

J

Jenny Karlsson

2012-05-25

Betyg

Sträckläste Igguldens böcker om Julius Caesar och hade ganska stora förväntningar på boken.

Valde att lyssna på boken istället för att läsa. Det som eg. drog ner betyget på den här fantastiska boken var att jag inte riktigt gillade inläsaren, Torsten Wahlund.

Ser framemot de återstående böckerna om Djingis Khan, men det lutar åt att jag läser dem på riktigt!

C

Christina Ekholm

2011-10-28

Betyg

Bra berättat. Härligt att ha så mycket och fängslande att läsa. En värld man lätt kommer in i.

Niklas Hall

2011-01-11

Betyg

En riktigt gripande (sann)berättelse om Djingis Khans barndom och resa till den han blev. En berättelse med grunden i en hämndrelation. Det är svårt att lägga ifrån sig boken och lyckligtvis finns det en fortsättning. Frågan är om Iggulden lyckas överträffa denna första del - det lär bli svårt.

Rekommenderas varmt till den (något) historieintresserade!

Carola Abrahamsson

2010-12-13

Betyg

Väldigt bra och spännande skildring.

Har precis läst ut denna bok & som med alla andra böcker skrivna av Conn Iggulden har jag svårt att sluta läsa..

maria hansson

2010-01-24

Betyg

Sträckläste denna, och satte igång med del 2 direkt...sedan väntar del 3 här hemma med!

Nicholas Jacobsen

2009-11-24

Betyg

Vilken bok! Läste ut den igår och ska skaffa nästa del snarast möjligt!

K

Karin Löfstrand

2009-09-28

Betyg

Fantastisk sätt att berätta historia! De historiska personerna levandegörs av Iggulden på ett spännande sätt! Kommer att följa fortsättningen med glädje, även om man anar en blodig fortsättning.

Elin Lundkvist

2009-07-30

Betyg

fastnade på en gång... tur att jag köpte den andra delen på en gång... blir till att läsa den imorgon :D