Yearning for knowledge and power, Sparrowhawk, a young student at the School for Wizards, becomes overanxious and tries his dangerous powers too soon, unleashing a terrible evil throughout the land, as he prepares for his role as the greatest sorcerer in the history of Earthsea. Reprint. (A SciFi Channel miniseries, airing December 2004, directed by Rob Lieberman, written by Gavin Scott, starring Shawn Ashmore, Kristin Kreuk, Isabella Rossellini, & Danny Glover) (Science Fiction & Fantasy)
Sorry. Läste för att vidga mina litterära vyer. Men jag fixar inte fantasy, så strunta i mitt omdöme om du uppskattar genren. Kul att ha läst Le Guin, men det här är inte för mig. Jag behöver mer vardagsnära stoff, men det är bara jag.
Började bra men va lite för okoncentrerad för att de skulle bli bättre betyg. Tyckte historien gick väldigt fort o lyssnade på en annan bok samtidigt så de gjorde de lite svårare att hänga med.
Nåt gör att dessa fantasyklassiker inte funkar längre synd, för de är riktigt bra med en välgenomförd värld, identitetsfrågor, kamp mot ondska och kärlek och vänskap. Trist trist.
Underbar ungdomsbok av den Taoistiska och feministiska sci-fi och fantasyförfattarinnan Ursula Le Guin. Det var den första bok som beskrev en utvald pojkes liv på en trollkarlsskola och på så sätt är den en föregångare till Harry potterböckerna.
Bra, habil fantasy. Fann senare böcker i serien fantastiska som barn, nu läser jag om den som vuxen och tycker att det är rätt och slätt välberättat men inte lika gripande ... Vuxenlivet gör väl så med böcker.
Den här serien kräver tid. Men har man väl trängt in i denna värld så är du fast. Kvinnans roll som föderska och den som lätt förlorar allt pågrund av att hon är den svagaste gentemot mannen kompenseras här med draktemat.