This special commemorative edition celebrates 40 years of Sendak's classic tale of the imaginative journey taken by a boy named Max to "where the wild things are." Illustrations.
Fina illustrationer med minimal text, en rysare för de minsta där äventyraren precis hinner hemmer till kvällsmaten. Nöj er inte med filmen. Läs boken tillsammans med ett eller flera barn.
Jag visste faktiskt inte att jag hade läst den. Såg den exemplifieras i massor av litteratur om barnböcker och blev nyfiken, undrade vad den hade (mer än det vilt mjukt lurviga bildmanéret). När jag läste de första sidorna mindes jag att jag faktiskt har läst den i barndomen, och då ogillat den starkt. Den var konfliktfylld, skrämmande. Som vuxen uppskattar jag den mycket mer - med sensmoralen att världen kan vara skrämmande och ibland beter vi oss fel - men världen/familjen/kärleken finns ändå kvar. Ännu mer uppskattar jag den när jag läst Vildingarna av Dave Eggers, som gör historien större. (Har ännu inte sett filmversionen.)