What's Eating Gilbert Grape

Hedges, Peter

| 1999

Flag from en

100


Gilbert Grape, a resident of provincial Endora, Iowa, endures the eccentricities of his family and neighbors--including his mother, who is eating herself to death; his Elvis-fanatic sister; his retarded brother; and his married lover.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikaela Metafor

2020-01-14

Betyg

En sån mysig bok! Jag hade sett filmen innan men det förstörde inte upplevelsen mer än att jag såg karaktärerna från filmen boken igenom. Den är välskriven och jag gillar verkligen känslan av att vara på ett ställe mitt i ingenstans och livet bara pågår.

J

Josephine Tholander

2011-07-19

Betyg

Annorlunda, berörande bok om en kille som bor tillsammans med sina syskon, ett väldigt udda gäng med människor. Livet bara rullar på för den 24-åriga killen på ett väldigt vardagligt, nästan dränerande sätt, och han, Gilbert är nog ganska trött på det udda liv han har. Denna bok handlar mycket om familj och om Gilberts personöde i den lilla amerikanska orten Endora, hans "enkla" liv. Huvudkaraktären beskriver sin miljö och det han känner väldigt tydligt, och man känner verkligen med honom och hans eget och hans familj något tragiska livsöde. Något seg att läsa emellanåt, men som helhet väldigt bra. Oerhört bra bok för att träna sin engelska, många bra ord att lära sig för att få ett rikare och större ordförråd. Den är absolut läsvärd!