What's Eating Gilbert Grape?

Hedges, Peter

| 1999

Flag from sv

100


NYHET! Romaner på engelska finns det gott om, men vår nya serie har något mer. Reading + är engelska romaner plus ordlistor, frågor till varje kapitel samt olika typer av övningar – muntliga, skriftliga, ordövningar, individuella övningar, parövningar, gruppövningar … Reading + är avsedd för gymnasiets B- och C-kurser. Vi börjar med tre titlar av olika karaktär och bygger sedan på med ytterligare titlar. Intimate Kill Margaret Yorke Intimate Kill är en klassisk engelsk deckare. Vem dödade Stephens fru Marcia? Stephen blev dömd mot sitt nekande och efter tio år i fängelset kommer han ut och sätter genast igång med att ta reda på vem mördaren är. The Outsiders S.E. Hinton Den klassiska amerikanska ungdomsromanen The Outsiders handlar om pojken Ponyboy som bor med sina äldre bröder. På dagarna går han i skolan och på fritiden träffar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mikaela Metafor

2020-01-14

Betyg

En sån mysig bok! Jag hade sett filmen innan men det förstörde inte upplevelsen mer än att jag såg karaktärerna från filmen boken igenom. Den är välskriven och jag gillar verkligen känslan av att vara på ett ställe mitt i ingenstans och livet bara pågår.

J

Josephine Tholander

2011-07-19

Betyg

Annorlunda, berörande bok om en kille som bor tillsammans med sina syskon, ett väldigt udda gäng med människor. Livet bara rullar på för den 24-åriga killen på ett väldigt vardagligt, nästan dränerande sätt, och han, Gilbert är nog ganska trött på det udda liv han har. Denna bok handlar mycket om familj och om Gilberts personöde i den lilla amerikanska orten Endora, hans "enkla" liv. Huvudkaraktären beskriver sin miljö och det han känner väldigt tydligt, och man känner verkligen med honom och hans eget och hans familj något tragiska livsöde. Något seg att läsa emellanåt, men som helhet väldigt bra. Oerhört bra bok för att träna sin engelska, många bra ord att lära sig för att få ett rikare och större ordförråd. Den är absolut läsvärd!