When Jacob Jankowski, recently orphaned and suddenly adrift, jumps onto a passing train, he enters a world of freaks, grifters, and misfits - the Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth - a second-rate travelling circus struggling to survive during the Great Depression, making one-night stands in town after endless town. Jacob, a veterinary student who almost earned his degree, is put in charge of caring for the circus menagerie. It is there that he meets Marlena, the beautiful young star of the equestrian act, who is married to August, the charismatic but twisted animal trainer. He also meets Rosie, an elephant who seems untrainable until he discovers a way to reach her. "Water for Elephants" is illuminated by a wonderful sense of time and place. It tells a story of a love between two people that overcomes incredible odds in a world in which even love is a luxury that few can afford.
Underbar, lgmld, tragisk och helt fascinerande bok. Det enda negativa jag kan sga om den r att jag inte tyckte att man fr lra knna Marlena som person; i bokens slut r hon nnu mest bara den vackra och snlla primadonnan. Men jag kan nd inte ge mindre n en femma. Den mest genuina lsupplevelse jag haft p ett tag.
2013-01-31
Denna bok har ALLT!! Bra sprk, fantastisk berttelse, krlek, svek, spnning och du lr dig mycket om livet som cirkusartist i USA under 1800-talet nr folk betalade fr att komma och titta p skggiga damer mm. Ls, ls, ls!!
Fr ovanlighetens skull sg jag frst filmen, frra ret, och lste boken nu eftert. Faktiskt s tyckte jag att filmen var bttre, mer fart p ngot stt.
Boken var absolut bra, men det kndes som att farten inte riktigt kom upp och elefanten rosie fick inte lika mycket plats som i filmen tycker jag.
2011-02-11
Skna miljbeskrivningar dr man verkligen frflyttas till en annan tid och nstan knner sgspnsdoften. Historien r en krlekssaga och jag knde verkligen fr huvudkaraktrerna.
Handlar om en 90-rig man som bor p ett lderdomshem som tnker tillbaka p sitt liv p cirkus. Tyckte att den var seg frn brja, men efter att ftt lrt knna karaktrerna s slppte det. Det r en fantastisk och detaljerad historia om livet p cirkus under 30-talet. En inblick i en frunderlig vrld med egna lagar. Det r helt klart en bok vl vrd att lsa!
2010-05-05
hade jag kunnat hade jag gett den en tre och en halva, mysig bok men inget man minns ett r senare kanske.