Watchmen

Moore, Alan

| 1987

Flag from sv

642


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Stefan Eriksson

2015-01-27

Betyg

Mångbottnad klassiker som kan läsas om och om igen!

Sutra Stevens

2012-09-26

Betyg

Visst har den här tidningen betydelse i serievärlden, men jag bedömer den inte efter det. Den är acceptabel och milt intressant.

Martin Fabian

2012-01-29

Betyg

För att trovärdigt skildra/beskriva en gudalik varelse och en extremt intelligent persons tankegångar/handlingar så fodras det troligen att författaren själv är extremt intelligent. Detta uppvisar inte Moore i sin behandling av de strukturella elementen; genom att ha en Deux ex machina tillgänglig som beter sig obegripligt (orimligt?) förtar han spänningen i den annars goda, om än onödigt dystopiska historien.

A

Andreas Johansson

2011-12-01

Betyg

Man kan nog dela in comic-eran i en tid före Watchmen och en efteråt.
Det är häpnadsväckande hur skarp författaren är som för redan 20 år sedan insåg vilka framtidens största problem kommer att bli och använder dessa i sin historia. Har ni inte sett filmen så för er egen skull, läs boken först! Eller enbart. Filmen når inte upp till fotknölarna av bokens briljans. De har även förstört slutet och gjort om det i ett meningslöst och fegt försök att blidka massorna.

Per Englund

2011-10-19

Betyg

Fimen hade ett mycket bättre slut.

Anna Renström

2011-03-26

Betyg

Tål att läsas om och om igen..

Liza Bolin

2011-02-17

Betyg

Jag är inte förtjust i graphic novels, har aldrig varit intresserad av det medieformatet för att jag blir lite snurrig. MEN watchmen är ett utmärkt komplement till filmen som jag tycker är jättebra, historien får djup och illustrationerna är otroligt vackra.
Jag uppskattade särskilt nämnandet av Burroughs cut-up-teknik, det var det första jag tänkte på när det blir en metaserie. Filmens slut hade dock ett mer internationellt perspektiv och vinner sålunda över bokens, men i övrigt är det boken som vinner.

Jan Kjellin

2010-08-27

Betyg

Gillar formen och berättelsen, men det blir lite för mycket av det goda och jag orkar inte riktigt hela vägen.

Peter Åkerberg

2010-04-16

Betyg

Filmen är välgjord men lyckas knappt nå upp till bokens anklar.

Madelene Helgesson

2009-11-06

Betyg

Bara... bara så jädrans brilliant. Om man vill göra ett inhopp in i serievärlden är den här en underbar början.

Betyg

Otroligt tight serie, med bildavsökningar och liknande för text inbakat överallt. Jäkligt genomrabetad stilarbete, och väldigt genomarbetad historia öht. Stark fyra.