Meg Cabot är i högform i första delen om Sam, tjejen som av misstag råkar rädda livet på USAs president. Sprudlande energiskt, hejdlöst roligt och snyftigt romantiskt - här finns allt chicklittläsaren kan önska! De tio viktigaste anledningarna till att det för tillfället suger att vara Samantha Madison: 10. Min storasyster är typ populärste tjejen i skolan. 9. Min lillasyster är ett geni med stadigt medlemskap i Mensa. 8. Jag är olyckligt kär i min storasysters anarkistiska pojkvän. 7. Jag blev ertappad med att sälja kändisteckningar i skolan ... 6. ... och nu måste jag ta konstlektioner efter skolan som straff 5. Jag har precis räddat livet på USA:s president (och bröt armen när jag gjorde det). 4. Så nu tror hela världen att jag är en hjälte ... 3. ... vilket jag VERKLIGEN inte är. 2. Dessutom har jag blivit utsedd till tonårsambassadör i F.N. Och den främsta anldeningen till att det...
2010-12-03
Första gången jag läste den var den jätte bra. Men det var innan jag hade läst hennes andra böcker. En härlig och rolig bok. Feel-good!
Detta är första delen i en serie om Sam, en ung tjej som råkar rädda livet på USAs president utan att egentligen veta om det. Och som redan går i konstskola med presidentens son, utan att veta om det oxå.
Snabbläst och en bra ungdomsbok fylld med humor, och humör. Jag försöker mig på chick-lit i den här genren och ser om den funkar bättre än den för vuxna :) och vettetusan om den inte gör det.
När det bara finns killar i familjen får man läsa dessa för sig själv. Den är bra och rapp och skildrar ungdomar på ett bra sätt. Det finns alla sorter: partyprinsessor, de populära, svartrockare, konstnärer och de som är lite utanför. Givetvis är det Sams lott från början i boken. Men alla är lika mycket värda och de väljer sina egna vägar. Den skildrar ungdomar på ett bra sätt, även om det blir amerikanska klichéer, såklart.