Värsta bästa nätet : Bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel

Dufva, Maria

| 2018

Våra barn växer idag upp på nätet. Att en stor del av vardagen utspelar sig online är en självklarhet för de allra flesta barn. I princip alla 10-åringar har en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt datorspel tre timmar om dagen och 15 procent av alla 2-åringar använder internet dagligen. Möjligheterna att hitta vänner, intressen och kunskap på nätet är fantastiska. Men i en digital värld där det är lätt att vara helt anonym lurar också många faror i form av utnyttjande, mobbning och näthat. I Värsta bästa nätet vänder sig kriminologen Maria Dufva direkt till barnen för att berätta om hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga och jobbiga situationer.Boken ger konkreta råd om hur man ska agera till exempel när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man fått ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer dö om man inte skickar vidare....

Värsta bästa nätet är en bra bok med många lärdomar. Man lärsig vad som händer och vad man ska göra på nätet. Jag lärde väldigt mycket som jag nu ska ta med mig in på nätet. Man lär sig vad man ska göra på nätet eller sociala medier.

Jag ger boken 5 stjärnor för de var många lär domar och viktiga saker. Jag skulle tänka mig rekommendera denna bok.

Det handlade om vad man ska gör när det händer nåt dålig eller duma saker i nätet./Skrivet av Arian 👑

Den här boken var jätte bra och jag ger den fem stjärnor.Och den handlar om nätet och vad man ska göra när det händer nåt dåligt på nätet och jag har läst boken 6 gånger för att de när bra skrivet av Daoan