För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I ?Värsta bästa hälsan? vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa hur ?skärmande? kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret. Det här är uppföljaren till ?Värsta bästa nätet? som sålts i över 150 000 exemplar. Boken ingår i ett samarbete med Generation Pep.
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2020-09-06
AC (mamma):
Boken Värsta Bästa hälsan läste jag själv först igenom innan barnen och jag läste något kapitel då och då.
Detta är ingen bok vi vill ta med till sängen då boken verkligen skapar dialoger. Man kanske vill smälta vissa saker, fundera på hur vi gör i vår familj och prata om hur vi vill ha det. Som vuxen kan det ibland vara skönt att luta sig tillbaka mot en skriven text också iaf om man har barn som är duktiga på att argumentera.
Maria Dufva är krimolog och författare. Hon jobbar intensivt för att förebygga bland annat sexuella övergrepp mot barn online samt att utbilda skolvärlden och föräldrar om risker och faror på nätet. Hon har skrivit flera böcker för att skapa dialog mellan vuxna och barn.
Boken funkar lika bra i klassrummet som hemma och jag rekommenderar den varmt!