Ljudbok

Världens vinter

Follett, Ken

| 2022

Flag from sv

202


Världens vinter tar vid där Giganternas fall (den första boken i trilogin Århundradet) slutade. Fem olika familjer ? från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales ? länkas samman under en enormt omvälvande tid då allt står på spel: Tredje riket växer fram, Spanska inbördeskriget pågår och Andra världskriget blir alltmer ett fasansfullt faktum.Ken Folletts historiska krönika är magnifik och redan hyllad runt om i världen, både för sin höga trovärdighet och sitt stora underhållningsvärde.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2020-08-09

Betyg

Episk historia

Izabela Horn

2020-08-09

Betyg

Episk historia

Izabela Horn

2020-08-09

Betyg

Episk historia

S

Stina

2019-08-28

Betyg

Efter att ha förälskat mitt i alla karaktärer i första boken i serien trodde jag inte att det skulle vara möjligt att gilla de nya karaktärerna i den här boken lika mycket. Men där hade jag fel. Den här boken var nog ännu svårare att sluta läsa än den första. Här får man följa barnen till personerna i första delen. Stor blandning av sorg, glädje och spänning.

Engelska Väninnan

2017-07-04

Betyg

Den börjar lite tråkigt, men ge inte upp. Ett riktigt läsäventyr väntar den historieintresserade.

Teresia Kjellgren

2016-08-08

Betyg

Del två av Ken Folletts böcker om fem familjers öden från sent 1800-tal fram till slutet på 1900-talet. Det är andra världskriget i den här och det är mycket krig och elände. Vissa delar är fantastiska, viss mycket hemska och grymma, det är sorgligt och hjärtslitande men ändå hoppfullt. Bitvis blir den lite seg men den är klart läsvärd.

Maria Klamas

2015-07-25

Betyg

Över lag är detta en riktigt bra bok... det finns dock partier som drar ner både tempot och mitt intresse... Det är nog främst de delar där kriget, krigsföringen ingående presenteras... där saknar jag den brännande berättelse som Follett annars får till i boken, där det politiska spelet, den historiska utvecklingen och relationerna här emellan får fart och ger engagemang! Visserligen kan det ibland bli lite svårt att hålla reda på vem som är vem, men då finns ju den braiga listan som han har i bokens början över de familjer som boken handlar om!

Betyg

En femma igen till Ken Follett även om den är snäppet sämre än Giganternas fall.

M

Malin Skatt

2014-08-11

Betyg

Inte läst ut.

K

Karin Löfstrand

2013-11-11

Betyg

131109: En fantastisk bok som binder ihop flera familjers öde. Visst blir den ganska övergripande med breda penseldrag men jag fastnar ändå. Det är väldigt nära betyg fem men jag tyckte nog att den tappade lite fart på slutet.

Ida

2013-11-01

Betyg

Det tog mig lite tid innan jag kom in i denna. Dels tror jag det var på persongalleriet. Nu hade alla förökat sig och det var barnen som spelade huvudrollen. Ibland fick jag tänka till en gång extra för att få ihop det. På det hela är det en bra berättad historia som visar hur grym mänskligheten kan vara.
Förutom persongalleriet så är denna bok något mer tråkig, jag dras inte med i alla personlivsöden och på nåt sätt så vet jag att det kommer ordna sig för vissa, att vissa personer får varandra. Första boken i serien är bättre än denna, dock är det en väldigt bra bok som får en att vilja läsa 850 sidor och ändå längta efter sista delen i triologin.

Eyez Only

2013-05-13

Betyg

Mycket bra. Tegelstenar om andra världskriget är my cup of tea...
Längtar efter tredje och sista delen. Ska jag klaga på nån liten skitsak så är det väl att de flesta karaktärer är så himla präktigt förälskade. Den första man/kvinna de träffar blir de genast genuint förälskade i, och sen älskar de varandra resten av livet, trots att de gifter sig med andra. De slutar aldrig drömma om den "första, enda, riktiga, äkta" kärleken, och naturligtvis får alla varann till slut, trots krig, skilsmässa, otrohet, olyckliga äktenskap etc... Lite klyschigt, lite väl politiskt korrekt. Men det är dock bara lite "gnäll" från min sida. Det förtar inget av spänningen, dramat och storyn. Och det faktum att även om de flesta karaktärer är påhittade, så är ju grunderna - kriget och allt runt omkring - sant.

S

Solveig Perklen

2013-03-17

Betyg

I enjoyed reading this book. Following the families through the wars is very different from the history class in school. The novel form connects events in a way that's easy to digest and it is also very interesting. Although I give this book 5 stars it's not perfect. Especially in the beginning I sometimes felt it was written for a teen-audience more than an adult.

Maria Jönsson

2013-03-12

Betyg

Så bra! Längtar efter del 3!

Sofia Buhr

2013-01-07

Betyg

Ännu bättre än första delen eftersom nu får man följa barnen till de familjer i den förra boken.

Michaela Schuller

2012-10-02

Betyg

Fantastisk, kunde inte sluta läsa. Man blir helt uppslukad och får en bra bild av hur det var runt andra världskriget och även under det fasansfulla kriget. Längtar till tredje delen.