Våra stadsdjur

Andersson, Nils

| 2022

Våra stadsdjur är en rimmad bilderbok som galopperar, ilar och älgar fram över boksidorna. En tungvrickare som är perfekt för högläsning! Snigeln glider, hästen rider Seglar gör en havstulpan Och en taxi med en tax i åker också in till stan I vår stad myllrar det av djur som gör de knäppaste, knasigaste saker och allt pågår samtidigt! Uvar som tjuvar och ålar som skålar samsas med en grispolis och flodhästgäst i den här fartfyllda och humoristiska bilderboken av den uppmärksammade duon Nils Andersson och Erik Svetoft som belönades med Hellsing-stipendiet 2021. En fartfylld och rolig bok i samma anda som kritikerrosade och prisade Mina husdjur som kom samma år. En fantasieggande, komisk och färgstark bilderbok full av ordglädje och underbara bilder. Sagt om Mina husdjur: "Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

AC (mamma);

Detta är en rolig bilderbok full av detaljer så den kan läsas om och om och om igen.
 Boken är full av djur som gör tokiga saker och allt pågår samtidigt.

Duon har skapat en bilderbok tidigare som heter Mina husdjur och de fick fin feedback på den. Nu får vi chansen att avnjuta mer i Våra stadsdjur.

Texten är skriven på rim och även den lite tokig.

Philip 9 år;

Jag tycker att boken är kul. Det är många djur i den och de gör en massa knasiga saker. De handlar i affären, de väntar på bussen, de ror, de åker taxi, de jobbar på en polisstation.

Jag blev glad av boken.

Jag tror att många barn kan tycka om att titta på bilderna. Det finns mycket att titta på.
Texten är svår att läsa tycker jag. Den är skriven på rim. Jag visste inte vad en sardell var för något.

Gustav 11 år:
Jag tror att man gillar boken mycket om man är liten. Det finns många saker man kan titta på och peka på. Djuren gör en massa knasiga saker eller mänskliga saker. Jag tycker att texten är bra också.