Völvans dotter

Borg, Saga

| 2000

Flag from sv

105


Siri är en Völva och besitter magiska krafter och kunnande i läkekonst. Efter att hennes by överfallits, tillfångatas hon och förs till Bäckakorsets by. Hon måste acceptera sitt öde och bli upptagen i byns gemenskap annars tvingas hon bli träl. Eftersom det bara får finnas en Völva i varje by tvingas Siri hålla sin förmåga hemlig. Hon märker dock snart att Grina, byns nuvarande Völva, inte är äkta. Siri vet inte om hon ska fly eller försöka hjälpa Bäckakorsets by från den förbannelse som hon har upptäckt vilar över byn. Romanserien följer Völvan Siri och hennes ätt under tidig folkvandringstid. Det är en spännande och okänd period i Sveriges historia, och författarna har forskat i hur man levde då. De har utgått från forskningen men gjort egna tolkningar om kulturen, kvinnosynen och religionen. Völvans dotter är del ett i Jarastavens vandring, en historisk kvinnoserie i Margit...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marina Pedersen

2016-10-31

Betyg

Nja

Lina Westerberg

2013-08-16

Betyg

Läste denna serie när jag var ca 15 år och var helt såld. Läste om den vid ca 22 års ålder och tyckte att den fortfarande var rätt bra, men som så ofta med längre serier tunnades berättelsen ut något mot slutet. Första boken får därför en 5:a för iden och karaktärerna men genom serien blir betyget något svagare.

Helena Nilsson

2010-07-23

Betyg

Läste den här i min "Margit Sandemo-period", därav betyget. Idag tror jag inte det skulle bli så högt.

Cissi Rosenqvist

2010-07-19

Betyg

Detta är verkligen inte min typ av bok men märkligt nog gillade jag den. Trevligt när man blir överraskad.

C

camilla missnebäck

2010-03-27

Betyg

lättläst bokserie som är lite svår att släppa =)

Natasha Illyés

2010-01-04

Betyg

Mycket händer och visst har författarna läst på. Det är en lagom blandning av fabulering och historia. Ändå är det inte en historia som jag tror att jag kommer att komma ihåg om ett par månader. Kanske skulle det vara annorlunda om jag läste fler delar i denna serie.