"Mitt i krysset"
"Man sträckläser VM-boken, och när man är klar läser man om det bästa en gång till."
Expressen 13/5
Inför Tyskland 2006 blickar fotbollstidskriften Offside och Norstedts bakåt. Här berättas om alla turneringar: sensationerna, succéerna och besvikelserna. Sveriges VM-historia står naturligtvis i centrum. Vad hände med den tyske backen som Kurre Hamrin snurrade upp i semifinalen 1958? Var kom egentligen Tomas Brolin ifrån inför VM 1994? Och var bollen verkligen inne i finalen mellan England och Västtyskland 1966?
Mycket av materialet är helt nytt för svenska läsare. Vinnare och förlorare, målgörare och målsumpare från 1930 fram till idag. Dessutom fyllig VM-statistik och massor av saker du inte visste att du borde veta.
Jesper Högström, författare och fotbollskännare, är litteraturkritiker i Expressen och författare till romanen Den andra stranden.
?Hoppa...
"Mitt i krysset"
Expressen 13/5
?Hoppa över kvällstidningsartiklarna om Wayne Rooneys onda fot, Zlatans flickväns eventuella graviditet, hotellsängarnas hårdhet i svensklägret och avslöjade frisparksvarianter. Läs en riktig bok inför det här mästerskapet.?
Västerbottens folkblad
?Inför det 18:e slutspelet är det för svensk del otäckt uppåt i försnacket tack vare supertrion Zlatan, "Henke" och Fredrik Ljungberg. Men efter att ha läst och njutit av VM-bokens alla anekdoter så får man en påminnelse om hur lätt det går fel och hur mycket som faktiskt är slumpens skördar.?
Nerikes allehanda