Välkommen till Tall Oaks

Whitaker, Chris

| 2023

"Det är sällsynt att en roman kan vara både briljant komisk och tragisk, och balansera de två så skickligt." The SunSlutet blir vår början blev en enorm succé när den publicerades på svenska våren 2022. Boken utsågs till Bästa utländska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och toppade pocketlistan under hösten. Nu utkommer Chris Whitakers kritikerrosade debutroman, Välkommen till Tall Oaks.Ingenting är vad det verkar i Tall Oaks, en småstad i Kalifornien där alla känner alla och våldsbrott är något ytterst sällsynt. Samhällets idylliska fasad krossas när en kidnappare i clowndräkt rycker treårige Harry Monroe från sitt eget hem. Trots intensiv mediebevakning och en outtröttlig polisutredning...

L

Lars Persson

2023-10-23

Den bästa boken jag läst i år, både spännande och rolig med ett härligt persongalleri. Om den lilla småstaden Tall Oaks , där alla känner och alla, skildrar vad som händer när lilla Harry 3 år försvinner, högsta betyg av mig

Lollos bokhörna

2023-08-08

Det här är författarens debutroman, en berättelse med både humor och svärta. Som läsare hamnar man i en småstad i Kalifornien där alla känner alla och våldsbrott är väldigt sällsynt. Men så försvinner treårige Harry från sitt hem, bortrövad av en person med clownmask och fasaden i det lilla samhället spricker.

Det här är en roman med många sidor, samtidigt som den är tragisk och sorglig så har den sina humoristiska sidor. Från början tycker jag att bokens handling är lite rörig och jag får inte grepp om alla karaktärer. Men det släpper efter ett tag. Boken berör med sina olika karaktärer som gestaltas väldigt bra. Chris skriver bra, historien är vacker men även mörk och jag tycker om att man inte kan förutse slutet förrän precis då.

Första boken jag läser av denna författare men inte den sista.