Vit krypta

Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A H

7w

Betyg

Helt ok. Lite samma mönster som många andra böcker just nu.

Kim Dahlback

2020-07-02

Betyg

Spännande i början, sen handlade kapitlen med Alex mest om hennes relationsproblem.

ElinsBokhylla

2019-06-18

Betyg

Början på boken var en aningen seg, Lindstein hade dragit ut på spänningen rätt långt in i boken. Så det tog lite lång tid för mig att komma in i boken.

Men väl inne så hade Lindstein inte snålat på intrigerna, spänningen och mystiken. Varje kapitel var välskrivet, spännande och med lagom långa dialoger.

Vit Krypta hade väldigt många överraskningar och tvister som jag verkligen inte var beredd på. Det var många karaktärer som inte var som jag trodde att de var. Just den här leken om "vem är god och vem är ond" tycker jag om, det gör att boken blir lite extra spännande och intrigerna blir fler.

En del som jag upplevde blev lite långtråkigt måste nog ändå vara katt och rått leken mellan Alex och Carl. Jag uppskattar att Lindstein har valt en kvinna som huvudkaraktär och att hon verkligen inte är rädd för att spä ut på den sexuella attraktionen och spänningen mellan Alex och Carl men det var något som inte riktigt höll måttet för mig i denna bok. Jag tror att det mest är för att jag hellre hade fokuserat på psykologin och mer inblick på sekten.

Mariette Lindsteins kunskap att återspegla verkligheten, synen på kvinnor och såklart en mer detaljerad insyn på sekters manipulation och skräck är enormt bra. Det upplevde jag redan i hennes tidigare böcker om sekten ViaTerra, däremot hade jag nog uppskattat lite mer detaljerad handling om just sekten Pilgrimfalkens Väktare. Nu upplevde jag att det mest var sökandet efter Dani och relationen mellan Alex och Carl som tog det största utrymmet.
Såklart att den handlingen var intressant och spännande med, ska Dani överleva, ska Alex hinna hitta henne innan det är för sent och är det verkligen en sekt eller vem är det egentligen som har kidnappat Dani, den spänningen var väldigt bra den med. Även om jag gärna hade kunnat läsa lite djupare in men jag ser ändå fram emot nästa del och hoppas på lite utveckling då bokens slut lämnade en del frågetecken.

Vit Krypta av Mariette Lindstein är en väldigt välskriven, detaljerad och verklighetstrogen bok. Det fanns många tvister som jag inte såg skulle komma och det gör att boken blir extra spännande och är svår att lägga ifrån sig.
En riktigt bra bok och läsvärd bok helt enkelt!

K

Karin Johansson

2019-03-01

Betyg

Böckerna om sekten var mkt bättre..

J

Julia Gedin

2019-02-09

Betyg

Mari

2019-01-24

Betyg

Spännande!

S

Susanne Hydén

2019-01-13

Betyg

En lättläst och driven bok om när saker och/eller personer inte är vad de ser ut att vara. Mariette Lindstein skriver initierat i ämnet och visar att sekteristsk ondska och galenskap kan finnas närmre än vi tror.

janne lindh

2018-12-19

Betyg

En egendomlig blandning av såpopera, sex och sektgalningar kryddad med lite sadism. Kanske ett recept som säljer, men nån bra bok är det inte.

Britt-Marie Kullin

2018-12-07

Betyg

Vit krypta är den första boken i en planerad serie som heter Pilgrimfalkens väktare. Del två heter Sprickor i jorden och kommer ut i april 2019.

Tidigare har Mariette Lindstein kommit ut med en trilogi böcker i serien ViaTerra. Böckerna i den serien heter Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod, och Sektens barn.

Jag har läst den första boken i serien ViaTerra, Sekten på Dimön. Jag tyckte att den var mycket bra, och länken går till min recension av boken. Dom två följande böckerna har jag tänkt att läsa, men det har bara inte blivit av.

Men nu har jag istället i alla fall läst den första boken i författarens nya serie. Och jag tyckte att den också var mycket bra.

Vit krypta var lättläst, välskriven, spännande, otäck, och oförutsägbar. Och jag kan verkligen varmt rekommendera boken. Ser fram emot kommande böcker i serien.

A

Anette Holgersson

2018-10-25

Betyg

Är olikt från de tidigare böckerna men helt otroligt bra och spännande

Betyg

Mariette Lindsteins böcker om sekter fängslar! Mekanismen bakom hur en sektledare kan manipulera är så förödande, och den som inte läst hennes böcker om Dimön borde verkligen läsa dem också. Att hamna i en sekt är något som faktiskt skulle kunna hända nästan vem som helst, eftersom "inträdet" i sekten oftast sker så subtilt att man inte märker det förrän det är försent. Liksom hennes serie om Dimön är också denna så viktig.

Monika W

2018-06-06

Betyg

Jag har väldigt länge velat läsa något av Mariette Lindstein och har faktiskt de två första delarna i hennes Via Terra-serie olästa i hyllan. Vit krypta hör inte till den serien utan den är fristående alternativt första delen i en ny serie. Är inte helt säker på vilket. I alla fall. När författaren hörde av sig och undrade om jag ville ha hennes bok så tackade jag naturligtvis ja. Sedan kunde jag inte hålla mig speciellt länge utan slukade den så fort tillfälle gavs. Läs mer på min blogg

V

Villivonkansbooks

2018-04-11

Betyg

Enäggstvillingarna Dani och Alex är oskiljaktiga sedan föräldrarna övergivit dem. Men en midsommarnatt försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan minsta spår. Omgivningen försöker få Alex att glömma och gå vidare, istället får hon ett nervöst sammanbrott.
🐴
Jag har tidigare läst de tre böckerna om Sekten på Dimön som författaren skrivit. Jag gillade de mycket. I Vit krypta blir det genast skarpt läge när Dani förs bort och sedan är spårlöst borta. I boken ägnas vartannat kapitel åt de båda systrarna, vilket gör att intresset hela tiden hålls uppe för båda. Men jag kan inte låta bli att störa mig lite på Alex personlighet, Alex är både naiv och godtrogen och låter vilt främmande människor ta stor del i hennes liv väldigt fort. Danis del är mer intressant för mig att läsa om och hade gärna fått broderats ut mer. Det är roligt att författaren låter sin stora kunskap och erfarenhet om sekter komma med i böcker. Det gör att allt känns äkta och på riktigt. Vit krypta är en medryckande och snabbläst thriller om sekter och den starka kärleken mellan två systrar.

J

Betyg

Spännande, stark och välskriven!

Åsa Carlsson

2018-04-11

Betyg

Rätt okej och tankeväckande roman om manipulerande sekter, men alldeles för otäck och alldeles för mycket råhet. Tyckte bättre om författarens ViaTerra-trilogi. Recension bokblogg: http://ibokhyllan.blogspot.se/2018/04/vit-krypta-av-mariette-lindstein.html

E

Evasbokhylla

2018-04-06

Betyg

En riktigt spännande bok som också gav mig rysningar och funderingar när jag läste den.