Visst är Lotta en glad unge

Lindgren, Astrid

| 1990

Flag from sv

12012


Påsk på Bråkmakargatan. Då brukar påskharen komma och gömma påskägg fulla med godis i buskarna. Men nu hade godisaffären stängt, och inget godis fanns att köpa i hela stan! Hur skulle Lotta och Jonas och Mia-Maria då kunna få sitt påskgodis? Alla är ledsna över att påsken inte blir sig lik. Utom Lotta, hon vet minsann vilken överraskning som väntar ute i boden.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Den var helt okej alltså den var väldigt rolig.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Den var helt okej alltså den var väldigt rolig.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Den var helt okej alltså den var väldigt rolig.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Den var helt okej alltså den var väldigt rolig.

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-25

Betyg

Den var helt okej alltså den var väldigt rolig.

Betyg

34
Barnen i Bullerbyn vill ha en barnens dag för Kerstin. De gör massor av roliga saker men Kerstin säger bara nä,nä hela tiden. Kerstins mamma säger att Kerstin gillar mer lugna saker och gissa vad som händer då. Det är frågan.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Noomi
35
Linn hade ett glas vatten över Björns skulptur när de hade bild. Efter bilden ville fröken ha hjälp med att bära ner skräpet till förrådet, men Sam såg inte när fröken gick in och låste in hon. Vad hände med fröken? Och vad hände med Björns skulptur? Det är frågan.
⭐️⭐️
Noomi

Betyg

Den har boken handlar om att Lotta forsoker lara sig att cykla ,for att Jonas hennes bror har retat henne att hon inte kan cykla.Jag tycker att denna bok far 4 av 5 poang,jag har last den flera ganger sen jag var liten.Hilda

4

4A, IES Östersund

2021-10-05

Betyg

Okej.

4

4A, IES Östersund

2021-10-05

Betyg

Okej.

4

4, Vireda Skola

2021-10-01

Betyg

Det finns en cd-skiva till boken, det är bra.

Betyg

Jag tyckte att boken var bra för att jag gillar hur allting beskrivs i boken.

4

4, Vireda Skola

2021-09-20

Betyg

Att Lotta vågade sno cykeln.

4

4, Vireda Skola

2021-09-20

Betyg

Vilken tur hon har

J

Järnåkraskolan 4a

2021-09-17

Betyg

En väldigt bra bok men är någ för 6-9 åringar väldigt lätt att läsa./Lykke 10 år

Betyg

Astrid Lindgrens älskade klassiker om Emil i ny fyrfärgsutgåva. Björn Bergs illustrationer är restaurerade och färglagda. En klassiker som gör en glad! Mysig och rolig läsning. Perfekta presenten.

Boken är för 6-9 år men jag skulle säga att de klassiska sagorna passar de flesta.

Läsning när den är som bäst!

Berättelserna om Emil är som de brukar men nu snyggare förpackat.

Lilla Peggy

2021-03-17

Betyg

Ingen hade sagt åt Emil att han inte fick visa Mariannelund. Och var det då hans fel att Ida inte kunde se längre än till Lönneberga där hon hängde i flaggstången. Nu satt han inlåst i snickarboden, medan övriga familjen höll kalas. Tänk, så orättvist ett liv kan vara. Men Emil upptäckte snart att fönstret till matboden var öppet och med hjälp av en planka kröp han vidare dit. Men då visade det sig att även matboden var låst. Berättelserna om Emil känner jag främst igen från TV. Men det är inte allt man fått med där. Här i boken finns en berättelse som aldrig blivit film. Den handlar om när drängen Alfred skulle göra sin militärtjänst i Hultsfred och Emil ridit dit för att hälsa på honom. Och av de avsnitt som blivit film så är det en hel del detaljer som är olika. Både boken och filmen är bra. Man får lära sig en hel del om hur det var att leva förr i tiden. Mycket är annorlunda då jämfört med hur det är nu.

Gullis lästips

2019-04-06

Betyg

”Bullerbyn är det tre gårdarna Norrgården, Mellangården och Sörgården som ligger på den småländska landsbygden.
Där bor det sex barn, Lisa och Lasse och Bosse och Britta och Anna och Olle.

Våren har äntligen kommit till Bullerbyn och överallt växer det snödroppar och tulpaner, och i hagarna blommar tusen miljoner vitsippor och blåsippor. Alla barnen har mycket spring i benen och hoppar från vedbodtaket, rider på tjuren, leker kurragömma, seglar med barkbåtar, plockar blommor och hälsar på alla nyfödda djurungar.
En dag får Lisa en alldeles egen lammunge att mata med varm mjölk, något som visar sig vara lite mer krävande än hon trott.”

~ Vår i Bullerbyn är en riktig sagoskatt och jag gillar att bokförlaget satsar på att publicera denna klassiska barnbok i en ny utgåva som förtrollat barn i generationer och än en gång lär boken kunna locka den nya generationen att vilja sova på höskullen, plocka blommor och drömma om sin käraste och fiska kräftor och många fler andra vardagsäventyr.

Vår i Bullerbyn är en älskad klassiker i en ny vacker utgåva som kommer bli ett kärt återseende för de äldre vid högläsning och för en ny generation att uppleva. Det är en härligt stor bok med enkel och tydligt språk uppdelade i korta stycken där varje uppslag har fantastiskt vackra och detaljrika illustrationer i färg som skapar en perfekt harmoni mellan bild och språk.

S

Sofia Andersson

2018-05-30

Betyg

En riktig klassiker som håller generation efter generation.

L

Liza Stöllman

2018-03-20

Betyg

B

annika åberg

2016-07-19

Betyg

Älskade den när jag var liten och har den fortfarande kvar

L

Lilian Lidforss

2015-05-08

Betyg

Otroligt bra barnbok! Men det ska vara orginialexemplaret!/Lilian

My.loved.books

2015-02-14

Betyg

En Spännande bok av Astrid Lindgren. Tror inte man kan bli besviken på Astrid Lindgrens fina böcker!

N

Nicolina Jacobsson

2014-04-28

Betyg

Girlpower galore!!! <3

S

sofia erlandsson

2014-02-13

Betyg

Man får ett gått skratt när man lyssnar innan man ska somna

Teresia Kjellgren

2013-09-03

Betyg

Är inte lika såld på Lotta som på andra av Astrid Lindgrens figurer, men det är ju ändå en Astrid Lindgren bok.

Maria Jönsson

2013-06-06

Betyg

Astrid Lindgren, ingen kan skriva som hon. Underbart språk. En klassiker.

Annimoure Nilsson

2013-04-11

Betyg

Min favorit som barn. Kommer ni ihåg de där plastade blanka sidorna? Jag kunde titta länge på första illustrationen på Lottas kvarter.

Barnen tycker precis lika mycket om den är som jag. Min dotter har till och med en egen "Bamsen". :-)

Jenny Majgren

2013-01-28

Betyg

Älskade bilderna i denna boken, underbara illustrationer. Minns att jag var fascinerad av cykeln, men tyckte att blodet var lite läskigt.

Jasmina <3

2012-12-03

Betyg

Detta var en fin liten julbok & vilken härlig jul barnen i Bullerbyn hadde

Linda Dahlhöjd

2012-10-09

Betyg

Åh den tyckte jag om när jag var liten. Den funkar nu också! :-)

Maria Jönsson

2012-08-10

Betyg

Spännande och kul. Äldsta dottern trodde jag skämtade när jag sa att Astrid Lindgren skrev krim men nu vet hon.

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-05

Betyg

Det är BLOD, det är BLOD på min födelsedag, en sann klassiker!

Lilian Alaga

2012-03-12

Betyg

Gillade den boken när jag var liten :)

E

Eva Sonesson

2012-03-12

Betyg

Skulle vilja sätta en 4a men eftersom sonen 6 år vägrar att höra fen för att den är för hemsk blir det bara en 3a

Cindy Kempe

2011-10-10

Betyg

Min favoritberättelse av Astrid Lindgren och definitivt den berättelse jag kunde relatera mest till som liten.

Emma Karlsson

2011-08-17

Betyg

Jag struntar i hur gammal jag är. Astrid Lindgren skrev fantastiska böcker för alla oavsett ålder. Och det här är en av de bästa hon skrev.

Betyg

Läser just nu en kurs om barn och ungdomsdeckare och spänningslitteratur och Mästerdetektiven Blomkvist anses ju som the "Big Bang" inom området så den var först ut. Väldigt fin bok med framförallt många roliga citat! Själva intrigen i boken är inte speciellt spännande, det jag gillade mest är dialogerna och den vänliga men spännande "kriget" med de Röda rosorna, som är så himla fint beskrivet. Det är det vardagliga och barnens umgängeskrets och vardag som Astrid Lindgren är så bra på att beskriva, man vill vara en del av det själv!

Victoria G

2011-05-29

Betyg

Lauren Childs illustrationer ger nytt liv till Astrid Lindgrens berättelse om Pippi. Helt fantastiskt!! Varför har inte den svenska originalversionen publicerats med dessa illustrationer?

C

Ciccis bokblogg

2011-04-24

Betyg

Jag är uppvuxen med Astrid Lindgrens berättelser, som så många andra i min generation. Men jag tror aldrig att jag läst första boken om Pippi tidigare. Jag har givetvis sett filmerna också så det är lite svårt att minnas vilket jag läst eller sett. I vilket fall som helst så drog jag på smilbanden flera gånger när jag läste boken t.ex. när Pippi får veta att det kostar pengar för att titta på cirkus. Hon tror att det kostar att "titta" så hon kniper ihop ögonen istället. Den här boken står till ålder 9-12 år, men jag skulle nog vilja säga att den passar bättre till barn 6-9 år. Jag har svårt att tro att det här är en bok som en tolvåring idag väljer att läsa. Den passar bra som högläsning och varje kapitel är en egen historia med en rubrik som talar om vad kapitlet ska handla om. I denna bok så nämns Pippis häst inte vid namn, vilket gör mig lite konfunderad, jag som alltid trott att han heter Lilla Gubben, men det kanske bara är i filmerna.

Betyg

Fastän romanen är nästan 60 år gammal känns den väldigt modern eftersom handlingen år så rapp och så full med kreativa infall. Man kan inte annat än le av förundran för författarinnans inlevelse och uppfinningsrikedom.

Lotta Svensson

2010-10-15

Det var den första bok som jag fick som liten, jag var ej läskunning när jag fick den. Men mamma läste den för mig och sen när man kunde läsa blev den klart en favorit.

Niklas Jakobsson

2010-09-17

Betyg

Tur att Lindgren ryckte upp sig litterärt senare i karriären, för det här är verkligen inte bra. Pippi är nästan lika irriterande och dryg som Karlsson på taket.

Niklas Jakobsson

2010-09-17

Betyg

Tur att Lindgren ryckte upp sig litterärt senare i karriären, för det här är verkligen inte bra. Pippi är nästan lika irriterande och dryg som Karlsson på taket.

A

anitha östlund

2010-04-12

Betyg

Det räcker att titta på teckningarna för att bli hänförd. Underbar bok!

A

anitha östlund

2010-04-12

Betyg

Jag bodde i en by och vi var några barn i olika ålder som gjorde byn osäker. Behöver jag säga mer?

Elisabeth Nilsson

2010-04-11

Betyg

En underbar pojke som vill så väl men gör det mesta fel. Han är charmig och smart, men förmågan räcker inte alltid hela vägen ;-)

Elisabeth Nilsson

2010-04-11

Betyg

Allas vår Emil. Underbar bok!

Maria Nordström

2010-03-02

Betyg

Detta är svensk jul för mig. Tyvärr inget jag kan leva upp till själv.

Karin .

2010-01-07

Betyg

Det här ska föreställa en fyra på Pippi Långstrump i Söderhavet, men det dyker upp som Emil och ljudbok etc etc

Karin .

2009-12-18

Betyg

Kom just nu ihåg de där raderna om ängeln som bar både ljusen och boken, hur gick det till :)