Visselblåsaren

Grisham, John

| 2017

Flag from sv

14


Man förväntar sig att domare ska vara moralens väktare, att de ska arbeta för rättvisa och demokrati. Man förväntar sig att en domare ska vara lagbokens förlängda arm och alltid sätta rättvisa i främsta rummet. Vad händer när en domare börjar använda lagen för sitt eget syfte, när en domare visar sig vara mutbar?Advokaten Lacy Stoltz arbetar för en myndighet i Florida som undersöker juridisk brottslighet. Hon är inte en polis, men hennes arbete består ofta i att undersöka när misstag eller brott har begåtts inom domstolssystemet. En dag får Lacy ett märkligt tips, någon känner till att en av Floridas mest oantastliga domare tar emot mutor. När Lacy börjar gräva i tipset visar det sig att det finns en utbredd organiserad brottslighet som rör allt från casinoverksamhet till husbyggen till olaglig arbetskraft i denna idylliska solskensstat. Men hur kommer man åt brotten när allt kontrolleras...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

janne lindh

2020-11-26

Betyg

John Grisham är ofta en underhållande och proffsig författare, men den här boken är ganska trist och rutinmässigt skriven.

Minna Matson

2017-12-07

Betyg

Första Grisham jag läser, konstigt nog, då han är en väldigt produktiv författare. Och givetvis har jag sett en del av filmerna. Jag hade nog högre förhoppningar och därför blir betyget en trea. Men visst, den är välskriven med bra dialog och en snyggt upplagd visselblåsarstory.