Ljudbok

Viskaren

Fossum, Karin

| 2017

Flag from sv

33


Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts. Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia.Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul och födelsedagskort.Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma säte i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Rutinerna förvandlas till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris."Karin Fossums...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Henrik Johansson

2020-06-27

Betyg

Lite annorlunda. Ett långt samtal där saken nystas upp. Stundtals lite långsam men ändå bra.

janne lindh

2018-09-26

Betyg

Karin Fossum är en av Nordens bästa författare. Med den här boken bevisar hon det igen...

Britt-Marie Kullin

2018-07-25

Betyg

Betyg: 3,5 av 5.

Jag har läst några böcker tidigare av Karin Fossum. Några som jag har tyckt varit riktigt bra, och en som jag tyckte var fantastiskt bra, och det var boken Helveteselden. Länken går till min recension av den boken, och i det inlägget finns även några länkar till andra böcker som jag har läst av författaren.

Den här boken, Viskaren, tyckte jag tyvärr inte var riktigt lika bra. Den fångade mig absolut inte på samma sätt såsom Helveteselden gjorde.

Läsvärd var det absolut, men inte så mycket mer än det. Rekommenderar hellre Helveteselden än den här boken.

A H

2018-01-08

Betyg

Lite svårt när man lyssnar och uppläsaren viskar men boken var bra och man vande sig.

E

Ewa H

2017-12-04

Betyg

Många sidor som bara ögnades eller ibland hoppades över. Tråkigt!

Jan Banan

2017-10-16

Betyg

Tyvärr inte någon av Fossums bästa. Även om den innehåller sedvanlig dos av makabra inslag, så är den tämligen förutsägbar och till och med lite seg och bitvis långtråkig. Ännu mer tyvärr så slaktar Torsten Wahlund boken med en bedrövlig inläsning. Det borde delas ut Wahlund-medicin på platser där boken säljs.

Blommiga Barbro

2017-09-24

Betyg

Jag gillar Karin Fossum som blandar in psykologisk spänning i sina kriminaldeckare, jag tycker om Konrad Seijer och även Ragna Riegel. Med det sagt så är detta ändå inte Fossums bästa bok. Jag hade personligen velat att hon tagit bort alla de långa samtal mellan Konrad Seijer och Ragna Riegel och på så sätt kortat ner boken något. Jag tror faktiskt att den hade tjänat på det. För spänningen finns där, men det blir lite för segt och tråkigt emellanåt för att jag ska kunna ta till mig boken så som jag vill. Men välskriven, absolut.
Bra uppläsning av Torsten Wahlund, även om jag hade lite svårt för hans viskningar. Jag förstår orsaken till dem, men det var lite svårt att höra emellanåt.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!

Marianne Skoglund

2017-08-29

Betyg

Den här boken ska tydligen vara en av Fossums bästa men det tycker faktiskt inte jag. Bra personporträtt, javisst, men som spänningsroman är den mindre lyckad. Man fattar ganska snart vartåt det barkar och sen är det frestande att skumma resten av boken som hänger på en rätt skör tråd. Ingen Sejer-story av tidigt snitt alls.