Visdomskoden : den felande länken

Visdomskoden är en annorlunda spänningsroman som handlar om människans dolda historia, maktelitens agenda; uråldrig visdom, mystiska gamla sällskap, synkroniciteter, helig geometri; magiska kraftplatser och alkemi. Antropologen och alkemisten Sharon Westling leds via en mystisk artefakt in på en resa utan motstycke i människans historia. Genom sitt samröre med ledaren för ett av världens hemligaste sällskap blir hon serverad djupa insikter i hur konstitutiv magi fungerar. Dessutom får hon unika chanser att besöka några av världens kraftfullaste kult- och energiplatser, både ovan och under jord. Efter en serie omvälvande händelser blir hon ombedd att söka efter det urgamla Isistemplet som ska finnas i Paris, eller Par-Isis ... När sedan Frihetsgudinnan sprängs i New York, och maktens ledare bestämmer sig för att oskadliggöra den ende som verkligen kan hota deras agenda, förändras Sharons...

ElinsBokhylla

2019-08-24

Visdomskoden: den felande länken, är Suzanne Divinskys debutbok och såklart även den första jag läser utav henne.
Min första reaktion när jag blev tillfrågad om jag ville recensera Divinskys bok var att det inte riktigt är en bok som jag brukar läsa. Spänningsromaner tycker jag väldigt mycket om, men utöver det så lät det inte riktigt som en bok jag vanligtvis brukar läsa. Därför tyckte jag att det var extra roligt att få ta del av detta rec-ex!

Det räcker att bara läsa bokens första kapitel för att förstå att den kommer att vara full med spänning, överraskningar och oanade tvister. Man dras in i handlingen direkt från början, då första kapitlet är fullt med spänning och mystik som gör att man vill läsa mer och mer.

Det märks även att Divinsky har en enorm passion för handlingen och den story som hon förmedlar, vilket hon även gör på ett väldigt bra sätt. Hon är kunnig och det märks, dock är jag själv inte så kunnig inom detta område men har blivit lite mer insatt efter att ha läst denna bok.

Bokens handling är väldigt intressant och välskriven, jag tycker om att det inte så alltför många olika karaktärer i boken. Utan att författaren håller sig till ett fåtal och att de tar stor plats i handlingen.
Det är väldigt intressant att få följa med under tiden som Elis återberätta Eric Westlings liv och hemligheter för både sin dotter Sharon och för Carlos. Det gör att man lär känna karaktärerna mer och går in på djupet av handlingen, det gillar jag!

Men jag har lite svårt att hänga med ibland, språket är väldigt avancerat och för mig svårt att förstå. Det fanns ord som jag aldrig någonsin hade hört förut och som jag var tvungen att googla upp under tiden som jag läste. Likaså många olika termer inom religion och forskning. Det mer avancerade språket gjorde att jag stannade upp många gånger och läste om meningarna, ibland hela sidor för att jag skulle förstå vad som försiggick och vad de olika sakerna betydde. För mig är det ett minus för boken, jag vill kunna förstå vad som står i boken och hänga med i handlingen utan att jag ska behöva googla upp ord och fraser, detta stötte jag på även i Blindtunnel , Tove Alsterdal och jag tror att det är för att handlingen är lite för avancerad och svår för mig.
Likaså i denna bok, Visdomskoden: den felande länken, Suzanne Divisnky så är det mycket historia, religion och svåra termer med i handlingen vilket gör att boken blir lite långtråkig, trots att handlingen är väldigt bra och spännande.

Handlingen och det avancerade språket höll inte riktigt hela vägen för mig, jag uppskattade boken väldigt mycket men jag avslutade boken med en känsla av att jag inte riktigt förstod den ordentligt. Det känns som att min brist på kunskap inom området gjorde att jag bara förstod halva boken, och tyvärr inte den del som författaren ville framföra. Tyvärr.
Jag uppskattade verkligen boken och den entusiasm som Suzanne Divisnky återspeglade i boken och den var riktigt spännande. Ibland var det riktigt svårt att lägga ifrån sig boken. Jag vill bara läsa mer och få reda på vad som kommer att hända och hur boken kommer att sluta. Att det kommer två delar till i serien är inte förvånande alls, då bokens slut lämnade många obesvarade frågor och oknutna band.

Visdomskoden: den felande länken av Suzanne Divinsky är en välskriven och detaljerad bok som är fylld med spänning, intriger, kärlek och en resa tillbaka i tiden då religion och skrifter var det mest omtalade.
För mig personligen så var det en helt okej bok, jag stakade mig mest på språket. Spänningen och intrigerna fanns med och jag uppskattade bokens handling till en viss grad, däremot tappade jag bort mig bland det svåra språket, tyvärr. Slutet på boken gör att jag vill läsa mer men jag tänker så att jag lägger undan denna bok ett tag, läser om den om några år när jag förhoppningsvis har lärt mig mer och ger den och de två andra delarna en ny chans!

För dig som är intresserad av historia, religion och konstitutiv magi så är det verkligen rekommendera Visdomskoden: den felande länken av Suzanne Divinsky, du kommer verkligen inte bli besviken!

Tänk Dan Browns böcker med ännu mer fokus de gamla religionerna, då har ni en ganska bra uppfattning om början på Suzanne Divinskys serie Visdomskoden. För en som läst mycket om gamla relgioner, som jag, är det här underbart. Älskar att grotta ner mig i teorier och berättelser om hur det ”egentligen ligger till” och Divinskys bok är perfekt för att hitta sådana i.

Sharon Westling, antropolog och alkemist, har en plats i historien som hon inte vet om, och hennes resa är en av dem vi får följa. Den andra är Angelo Di Magi som är mycket (mycket, mycket, myyyyycket) äldre än han verkar och är ordensmästare för ett uråldrigt sällskap som även Sharons pappa Eric Westling var med i. Sådant här, med slutna hemliga sällskap och uråldrig kunskap, sätter tonen och det blir direkt spännande.

Jag kan tänka mig att det är svårt att hänga med för den totalt oinvigde, det är många namn och ibland tvära kast mellan religioner och gudar, men om man har baskunskapen hänger man allra oftast med. Ändå kan det vara många tvära kast och ibland långa förklarande monologer, så jag skulle anse att den passar bäst att läsa när det går att verkligen hålla fokus uppe, annars är det lätt att missa viktiga saker.

Jag gillar att Sharons och Angelos historier knyts ihop, och jag gillar den relation Sharon har med sina vänner/släktingar Carlos, Elis och Maya. Persongalleriet är precis lagom stort för att kunna ge utrymme även åt de gamla gudarna, för annars hade det blivit alldeles för många att hålla koll på. Jag gillar också det sätt som sambandet mellan religioner och personer berättas och hur det knyts ihop.

Det är ett ganska svårt språk för den oinvigde, många namn, platser och riter som kanske verkar oförståeliga men den som plockar upp den här boken har antagligen också ett intresse för det den behandlar, och kommer kunna hänga med i den här spännande seriebörjan. Slutet är sammanhållet och hopknutet, men ändå öppet för fortsättning.

A

Anna Björkman

2016-09-28

Den som letar den skall finna.. Och i sanning här fanns en gömd skatt..

Fantastisk bok med skönt finkänslig porträtterade människor, och dessutom spännande och intressant händelseförlopp.
Dold och glömd kunskap kommer idagen och leder läsaren på en oförglömlig tur genom det förborgades värld. När man läser så inser man att man håller en veritabel skatt av både literaturt, och kunskapsmässigt oskattligt värde.

Framför allt en av de böcker som kommer att bli minst lika episkt odödliga som de kända verken av Tolkiens, J.K Rowling, Brontë, Dickens, S. Meyers eller M.Twain.

Många förväntar sej kanske initialt att det ska vara en Dan Brown kopia, en spinoff, eller liknande, men långt därifrån.

Mycket Unik.. Och i en klass långt över D.Browns böcker, och långt, lååååångt mycket bättre.
Helt fantastisk bok, ser med stor förväntan fram emot nästa del.
Denna Författare är en sann konstnär, en artist och hennes medium är inte en kanvasduk utan de berättelser hon väver med ord..
!!

K

Kennet Melin

2016-05-29

Jag har precis läst första delen av David Wilcocks senaste blogg på Divine Cosmos. Här beskriver han bland annat hur de olika människokulturerna i den mikronesiska övärlden tar åt sig den vite mannens uppenbarande under andra världskriget och gör det till religion. Plötsligt expanderar synen på världen och hoppet är så stort att människorna tror att det måste vara gudar som uppenbarar sig.

Och så har vi vår moderna västerländska kultur, som slår sig för bröstet i stolthet och fåfänga och fortfarande tror att vi är ensamma i världsalltet och att den mänskliga civilisationen står på sin höjdpunkt. Dock viskar de religiösa strömningarna fordom också om gudar som kom från rymden, vilket kan skönjas i de olika religionernas heliga skrifter och muntliga traditioner. Detta är dock ett passerat och primitivt stadium menar nu de flesta västerlänningar.

Här, just här, kommer Suzannes bok in i bilden. Hon är väl medveten om att jorden befinner sig i ett mycket större sammanhang och detta sammanhang beskriver hon på ett kittlande och spännande sätt i sin bok Visdomskoden, i form av aspekter av hur det skulle kunna se ut. Och de olika karaktärerna i boken, klär sig i dessa indicier och fantasi och presenterar oss hur det skulle kunna vara.

För att komma fram till detta resultat har Suzanne lagt ner mycket research, vilken hon väver samman i en skön blandning mellan fakta och fantasi. Hennes bok ligger i tiden, då det så kallade Avslöjandet står för dörren och man kan faktiskt kalla hennes bok för en avslöjarrepresentant.

Liksom de melanesiska öborna inte hade en aning om den yttre världen och trodde sig vara ensamma, tror de flesta av oss det fortfarande i vårt vidgade perspektiv. Men med Suzannes bok vidgas våra vyer ytterligare och kan komma i ett helt nytt ljus när det förmodade avslöjandet uppenbarar sig på bred front och som säger: - Vi är inte ensamma och har aldrig varit det.

I vår bokgrupp har vi tagit oss an hennes Visdomskoden. Efter en lite trevande inledning tar den sig och vi nio som läst boken har enskilt som i grupp, tagit till oss innehållet med stor aptit. Boken är absolut inget för den som fortfarande befinner sig i den gamla fyrkanten och inte kan ta in något annat. Tillhör du den andra kategorin som vågar, eller helt naturligt tagit till dig en mer vidgad syn på livet och människans förhållande därtill, så är denna bok varmt att rekommendera. En gruppmedlem sa att hon stimulerades att fortsätta undersöka och vilja veta mer på egen hand ? och det är väl ett tecken om något på en bok som fångar, griper och stimulerar. Ytterligare en annan medlem har en önskan om att det ska bli film av det hela och säger ? Den skulle bli bättre än Da Vinci-koden.

Personligen hoppas jag att Suzannes bok får en bred läsekrets för det är den värd.

Vid pennan ? Kennet Melin

Johan Nyman

2016-02-29

Sämsta bok jag läst på länge! Började läsa i förhoppning att det skulle likna Da-Vinci-koden, men efter ett tag blev det mer och mer flum. Sumeriska texter och utomjordingar har jag inga problem med, likaså den viktiga frågan om patriarkatet vs det feminina, men när det börjar pratas om energivortexar, tankeöverföring genom "etern", och inspelning av tankar på "nanochip" ville jag bara lägga ifrån mig boken. Att författaren sedan diskuterar chemtrails som att det är ett verkligt fenomen fick bägaren att rinna över, och all trovärdighet försvann.
Trots detta plågade jag mig igenom resten av boken för att kunna skriva en ärlig recension. Nu slipper ni läsa den!

Maria Willow

2015-12-29

Fantastisk bok! En spännande roman som författaren med otrolig skicklighet har vävt lager på lager med visdom och information in i. Om du som jag är på jakt efter vad Livets mening och ursprung är, om symboler talar till dig, om du ifrågasätter historieböckerna och samhällets maktspelare så är denna bok för dig.

Jag ser fram emot att läsa del två och tre!!! Tack Suzanne Divinsky för den otroliga research du gjort och delar med dig av, och tack för att du belyser Kvinnans kraft och plats i historien.

A

Alice Hartman

2015-12-03

Jag har läst Visdomskoden/den felande länken i sin helhet och tycker att den är välskriven och jättebra. En riktig streckläsare, blandning mellan Da Vinci koden och Den nionde insikten när de är som bäst. Den har allt: spänning, mystik, maktelitens ränker, synkroniciteter, kärlek och mycket, mycket mer. En perfekt blandning av substans (forskning av summeriska texter) och skönlitterär underhållning, tycker jag. Och det bästa av allt är att det bara är den första delen i en bokserie. Det bådar mycket gott. Väntar med spänning på nästa bok och ser den som en intressant och lovande nykomling i fakta-fiktion genren. Rekommenderar den varmt.