Vinterviken

Wahl, Mats

| 1993

Opal återutger klassikern Vinterviken som sålt i över 60 000 exemplar och som också blev filmsuccé på 90-talet med David Tainton och Lina Englund i huvudrollerna.Boken handlar om John-John som bor i Alby. En het sommardag stjäl han och kompisen Sluggo en kajak och paddlar från Vinterviken till Brommasidan där de vackra flickorna bor. De ouppnåeliga vackra flickorna. Mitt på fjärden ser de hur en motorbåt kör förbi i full fart och en flicka försvinner i en våg under vattnet. John-John hoppar i och räddar henne. Väl i hennes hus möter John-John den vackraste flicka han någonsin sett, Elisabeth, storasyster i huset.John-Johns och Elisabeths kärlekshistoria blir en historia som fångar läsaren och slungar den mellan olika världar, orättvisor, lyckokänslor och rasism.O Bröder & Systrar, man stjäl en kajak, paddlar över Vinterviken, bryter dörren till en av villorna på höjden och möter Kärleken.O...

Josefine Ejebjörk

2014-04-19

En bok (och film) jag minns starkt från ungdomen.

Pernilla Lindholm

2014-03-27

Platt och ointressant, dock lättläst. Eftersom det är en ungdomsbok kan jag ändå bjucka på en tvåa.

Izabela Horn

2012-03-01

Måste vara runt 15 år sedan jag läste Vinterviken, vad jag minns så e den helt ok ungdoms bok

R

Robert Sundström

2011-11-08

Bästa ungdomsboken på länge!

Elisabeth E

2010-12-13

Helt okej.

Stephanie Persson

2009-12-10

Hatar boken, hatar filmen...hatar fortfarande läraren i 8:an som ansåg att det var en bok som ALLA skulle läsa och senare en film som ALLA skulle se! Betygsätter bara den för att jag HATAR den!

Johanna Falkered

2009-07-01

Vilken ungdomsklassiker!

Anna Östberg

2009-06-15

Kan man annat än älska denna!!