Vinterträdgården

Christine Falkenland har skrivit en skimrande vacker och vemodig roman om passion, poesi och förbjuden kärlek. Men det också en berättelse om en kvinnas väg ut, om skapandets villkor, om frihet och fångenskap, om ensamhet och närhet.Inte sällan har Christine Falkenlands böcker utspelat sig där tiden liksom en gång för alla har stannat. Men i hennes nya roman Vinterträdgården är det utan tvekan samtiden som utgör berättelsens fond. Den här gången låter hon oss möta en vanlig dagisfröken, som inrättat sig i en ganska stillastående tillvaro. Ända tills hon en dag möter den bedövande vackra Sharzad. "Jag ville skriva om kärlek på ett för mig helt nytt sätt", säger Christine Falkenland, "Om det där blixtnedslaget som förändrar allt. Jag ville skriva om passionen, som inte är förbehållen storstaden och nattlivet. Det plågsamma begäret som inte tar hänsyn till vem du tror att du är."...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ally Regins

2012-08-11

Betyg

Språket var vackert och flöt på bra. Jag tyckte om den mest för att den kändes annorlunda och inte var vad jag hade väntat mig.

Kenneth Olausson

2012-07-04

Betyg

Om kärleken - den omöjlliga, den undflyende, den okänsliga, den som kramas ihjäl, den som sviker och sviks. Om kärleken som hägring. Om en kärlek i kartlöst land, bortom allmän väg, har Falkenland på sitt sökande. poetiska språk skrivit en bok för alla som vill älska.

Betyg

Denna bok var helt okej tycker jag =)
Den hade en bra story och sidorna bara flöt fram.
Jag kan varmt rekommendera denna till er andra..=)

S

Sofie Petersson

2011-05-14

Betyg

Jag blir uppriktigt irriterad nästan förbannad när jag läser Vinterträdgården. Varför vet jag inte mer om Christine Falkenland och hennes romaner? Har hon skuffats undan i ett hörn och glömts bort eller är det jag som har levt ett läsarliv med skygglappar? Nåja. Av en slump stötte jag på romanen (jag tror det var bloggen Bokhora som skrev om den) Vinterträdgården och det är en romantisk berättelse om en 40-årig kvinna som bor kvar i föräldrahemmet tillsammans med sin pappa. En dag bestämmer hon sig för att börja en skrivarkurs och på den snåriga vägen möter hon mamman Shahrzad och en romans börjar att spira. Vinterträdgården är en vacker historia om poesi och förbjuden kärlek. Språket är sprött och livfullt. Visst, beskrivningarna av Shrahrzad är väl något stereotypa, men jag gillar romanen.

Jonas Mosskin

2010-07-31

Betyg

31 augusti analyseras Falkenlands senaste roman Vinterträdgården tillsammans med författaren själv. Plats: Sthlm, Kulturhuset, Läsesalongens Plattanscen. Gratis inträde. Samtalet pågår från 18-19.30.

A

Annika Åkerholm

2010-02-12

Betyg

Nej, dethär var verkligen en sån besvikelse och till på köpet inköpt efter att jag varit på Gbts bokmässa. Det stiliga omslaget och baksidetexten grundlurade mig. Jag läste och läste och tänkte att den måste bli bättre. Karaktärerna är inte tilltalande och det händer ingenting bra, hela boken var gråsvart enligt mig och undantags undantag åkte den i pappersåtervinningen!

Mina Böcker

2009-12-07

Betyg

Vackraste omslaget, men som min väninna sa: "Det bästa med boken var att de var lesbiska, annars hade inte själva historien varit något speciellt". Fast lite smittande tyckte jag nog att det var...