»Vinterkrigare är en välskriven, spännande historisk roman, väl värd att läsa! Helhetsbetyg: 5/5, Briljant.« BTJ»Agneta har som vanligt gjort grundlig research och man tror på det mesta hon skriver det ska bli spännande att följa Saga och hennes efterföljare på nya färder i ett vikingatida Europa. Jag kan varmt rekommendera både Vinterkrigare och den förra Havets hundar.« Gotlands tidningar»Välunderbyggd spännande vikingatidsroman... Genom författarens gedigna utbildning som arkeolog och osteolog blir berättelsen även om den är fiktiv i hög grad verklighetstrogen... Ser med förväntan fram mot nästa bok i serien.« ÖlandsbladetEn höstkväll år 842 luras den unga kvinnan Rindi ombord på ett skepp, efter att slavhandlaren Ingjald har gästat hennes hem. Besöket förändrar för alltid livet för människorna på den gotländska gården. Skeppet...
2023-06-05
Bra fortsättning på Havets hundar. Bitvis vill man att det ska gå snabbare, men samtidigt är det väl berättat och förmodligen ligger mycket arbete bakom denna bok. Bra språk. Jag vill gärna fortsätta följa serien.
2022-09-07
En höstkväll år 842 luras den unga Randi ombord på ett skepp, efter att slavhandlaren Ingjald har gästat hennes hem. Livet för människorna förändras för alltid på den gotländska gården då detta händer. Skeppet seglar iväg med Randi ombord men hon lyckas senare fly. Tyvärr sälj Randi till en ny slavhandlare och hon ställs nu inför ett val; döda eller att dö själv.
Till att börja med så ett extra plus för att det finns en kort sammanfattning om vad som hände i den förra boken - detta uppskattar jag väldigt mycket. När jag börjar läsa boken så åker jag tillbaka till en svunnen tid och jag känner att jag är på plats. Det är detaljerade beskrivningar på miljö, natur och karaktärer. Det är en välskriven bok och den känns trovärdig för sin tidsålder, tempot är behagligt lite åt det långsamma hållet och det gör att jag ibland tappar koncentrationen eller fokus men för att sedan ta lite fart och då är jagåter med och jag naglas fast i historien. En historisk roman men som ger mig en inblick i en okänd värld och tid, intressant och spännande.
Boken börjar med en sammanfattning av den första delen av serien och det uppskattar jag. Det gör att den som inte läst den första boken faktiskt kan hänga med i handlingen, och de som läst föregångaren blir påminda om vad som hänt.
Handlingen fortskrider i ett lagom tempo och språket är lättförståeligt.
Gillar man att läsa berättelser som rör vikingar kan man nog falla för denna bok.