Vinterdöd

Airth, Rennie

| 2009

Flag from sv

35


Avslutande delen i trilogin om John Madden Äntligen kommer fortsättningen på de prisbelönta Mörkrets flod och Blodröd våg. Rennie Airths böcker om kriminalkommissarien John Madden har väckt stor uppmärksamhet och fångat läsare över hela världen. London, november 1944. Den vinterkalla staden är mörklagd på grund av kriget. En ung polsk flicka hittas brutalt mördad. Det visar sig att den unga flickan arbetade på den pensionerade kriminalkommissarien John Maddens gård och han dras in i utredningen. Tyngd av samvetskval bestämmer han sig för att hjälpa sina gamla kollegor vid Scotland Yard, Angus Sinclair och Billy Styles, att lösa fallet. Polisens resurser är begränsade i ett London som får ta emot flyktingar från stora delar av ett krigshärjat Europa. Snart inser man att mordet har sin lösning i händelser som inträffade för flera år sedan och att mördaren kommer att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2017-04-25

Betyg

Läst på svenska. Trea med tvekan. Här har Airth tappat betydligt i tempo. Det är snåriga vindlingar innan det blir lite spänning mot slutuppgörelsen. Det är välskrivet och välkomponerat men alldeles för omständligt för att engagera.

Lena L

2011-10-12

Betyg

Sista boken i trilogin om John Madden. Spännande intrig, fina miljöer men den blev lite långrandig i mitten. Jag kommer att sakna alla på Yarden inkl John Madden och hans underbara fru.

M

Maiken Karlsson

2010-03-06

Betyg

Mycket bra! Miljöskildring, språk, handling - jag tycker mycket om denna bok och var tvungen att fortsätta och fortsätta = bladvändare!

Merete Madsen

2009-11-06

Betyg

Tyvärr inte lika bra som hans föregående

Anne-Lie Månsson

2009-08-30

Betyg

Jag vill inte att serien om John Madden ska sluta här! Berättartempot är härligt långsamt. Miljö och personer är suveränt beskrivna. Det känns vemodigt att lägga den ifrån sig.