Billy har lämnat Aveline för att på egen hand be om hennes nåd och för det blod som kan rädda hennes liv. Samtidigt har han flytt från det enda hon är beredd att kämpa för, och lämnat henne med Alexander, som förändrats av hennes svek. Just som Aveline inte tror att det kan bli värre kommer Billys syster och V till dalen. Med sig har de Coraline, som visar sig vara Avelines värsta mardröm. Vem är egentligen mannen hon tror sig älska, och vad har han en gång varit? Och är verkligen kärleken nog för att fortsätta älska? "Vingar av glas" är den andra delen i Halvblodstrilogin.
Detta är andra boken av tre i Halvblostriologin. Man märker inte riktigt av att det är mitten boken, med det finns en del handlingar är sådant som "måste ske" för att man skall komma fram till handlingen i del 3.
Men det finns ett par riktigt starka scener som verkligen lyfter denna boken. Så åter lyckas Sofie med en kanon bok.
2013-01-19
Sträckläste både "Halvblod" och denna bok. Svår att lägga ifrån sig och jag kommer sannolikt läsa om dem innan jag läser den tredje när den kommer ut :)