Vilseledd

Barclay, Linwood

| 2012

Flag from sv

80


Davids fru Jan försvinner när familjen besöker en nöjespark. Polisen hittar inga spår efter henne, och misstänker att det är David som mördat Jan. I ett försök att rentvå sig själv börjar han göra egna efterforskningar. Men inget av det han hittar stämmer överens med den Jan han känt och älskat i flera år. David tvingas ställa den mycket obehagliga frågan: känner han verkligen personen han är gift med?Den kanadensiske deckarförfattaren Linwood Barclay är en mästare på att skildra hur vardagen på ett ögonblick kan förvandlas till en mardröm. Hans deckare säljer i miljontals exemplar världen över och har översatts till över 25 språk.Pressröster om Vilseledd:Var har Linwood varit hela mitt liv? Han har skrivit den bästa thriller jag har läst på fem år. Jag kunde bokstavligen inte lägga den ifrån mig. Stephen King"Äntligen, en fempoängare! /.../ Storyn är träffsäker, vasst skriven och konstigt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2019-09-17

Betyg

Läst på svenska, Vilseledd: Perfekt underhållning! Trivsamma huvudpersoner (de på den rätta sidan, förstås) och en spännande intrig med en annorlunda lösning. Svår att lägga ifrån sig, men inte så svår att sedan glömma...

Maddes Bokblogg

2014-02-23

Betyg

Spännande och en riktig bladvändare.

Thommy Stenström

2013-05-13

Betyg

En mycket bra bok av en av mina absoluta favorit författare.
Temat känns igen. Denna gången är det hans fru. Vet inte om det bara är jag som känner så. Men hans böcker är väldigt lätta att komma in i. Dessutom skriver han så bra att det är svårt (läs omöjligt) att lägga ifrån sig böckerna.
Så är du det minsta tveksam. Så läs den. Du kommer inte att ångra dig!

Helén Lundström

2013-03-27

Betyg

Bästa boken hittills!

Sussie S

2012-11-23

Betyg

Detta är 2:a boken som jag läst av Linwood. Jag kunde se den röda tråden böckerna emellan och det gjorde nog att jag listade ut slutet ännu fortare i denna än i den förra.
Ytterst välskrivna och spännande böcker... men jag gillar att inte kunna lista ut allt nästan från början, därför fattas den 5:e stjärnan.
Spännande karaktärer och ett välflytande språk och den höll mig vaken bra mycket längre än det var tänkt så det var definitivt en bra bok.

Annika Olsson

2012-09-25

Betyg

Spännande och välskriven. Nackdelen är att man vet att han är oskyldig och vem som ligger bakom.

Betyg

Mycket spännande bok, högt tempo hela tiden och stört omöjligt att lägga ifrån sig!

Åse Bandling

2012-06-10

Betyg

Händelserikt, högt tempo, som att se en actionfilm.

Britt-Marie Kullin

2012-05-24

Betyg

Gillar mycket Linwood Barclays böcker. Det här är den fjärde som jag har läst hittills. Tycker mycket om hur dom är uppbyggda. Cliffhangers i nästan varje kapitel. Mycket humor i böckerna. Och absolut inte förutsägbara. Mycket spännande är dom också, och väldigt lättlästa.

Ibland tycker jag att dom påminner lite om Dean Koontz senaste böcker, om man nu får jämföra författare så.

Jag kan verkligen rekommendera alla Linwood Barclays fyra böcker. Dom är helt fristående, så man behöver inte läsa dom i någon ordning.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Petra Norstedt

2010-07-13

Betyg

Mycket spännande!