Villig

"Min första bok Kort kjol kom ut för sexton år sedan. Den är fortfarande den av mina böcker som är mest utlånad, varje år. Jag skulle önska att den inte behövdes, att den inte var aktuell. Ändå fortsätter unga människor, som ibland är yngre än boken, att läsa den. Våldtäkt, och synen på den, engagerar och upprör fortfarande. I Kort kjol har de varken mobiler eller Facebook. Jag har känt att den behöver uppdateras. Resultatet är våldsamt och kan uppfattas som provocerande. Men verkligheten är provocerande. Se Villig som Kort kjol 2.0." Christina Wahldén Nora går i sjuan. Hon är ihop med Edvin i nian. En dag våldtar han henne på skoltoaletten och ingenting blir längre som förut. Nora tänker inte berätta för någon. Det har inte hänt. Hon vägrar gå till skolan, hon orkar ingenting - inte träna, inte plugga, knappt äta. Allting sprids på nätet, alla vet vad som har hänt, gränserna är utsuddade....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sanna

2015-01-17

Betyg

Så spännande bok! Så realistisk! Jag älskar verkligen de jämställdhetsfrågorna som Christina tar upp i boken flera gånger t.ex varför det är okej för en kille att prata om sex men inte för tjejer. Liksom varför det är mer accepterat. Vilket jag älskar!! En annan sak jag gillar med boken är att man får läsa från många perspektiv från Noras storasyster Tuva till en annan tjej i klassen. Massa plus till att det är ask.fm med också!

Marianne Skoglund

2014-09-18

Betyg

Det är ett viktigt ämne och Wahldén skriver bra. Men offret är märkligt osynligt och handlingarna mer i fokus än personerna som utför dem.