Villa havbris

Hvilke hemmeligheter kommer fram nr man skraper p overflaten? Sophie vender motvillig tilbake til Skne etter at moren er dd. Hun har vokst opp i det gamle kurbadhotellet Villa Havbris, som hun var sikker p at moren hadde solgt. N viser det seg at det likevel tilhrer Sophie. Hun er fast bestemt p selge det, men huset er preget av forfall og trenger pusses opp fr det legges ut for salg. Ettersom Sophie ikke er srlig nevenyttig og ikke har spesielt god rd, sker hun etter hndverkere som mot kost og losji kan srge for at noe av den gamle storheten kommer tilbake. Kort tid etter flytter Isak, Martin og Katja inn. I begynnelsen gr alt greit, men hva er det som skjuler seg bak fasaden? Villa Havbris er Caroline Sfstrands femte roman. Hun skriver ofte om hemmeligheter og har alltid et budskap mellom linjene. Hun er ogs skribent og holder foredrag om skrive. Hun bor i...

Eva Pettersson

2021-09-21

En fint berttad historia med bde vrme och djup. Vet att jag aldrig blir besviken p Caroline Sfstrands bcker!

Engelska Vninnan

2021-08-16

Underbar milj och intressanta karaktrer. Nr kommer fortsttningen?

H

Hanna Kanerfalk

2020-07-09

Mycket mysig feelgood bok. Somrig och ljuvlig berttelse med unika karaktrer. Hittade ett par stavfel som jag inte kunde sluta tnka p och ngot litet seg ett tag i brjan, annars en fantastisk bok enligt mig.

Idas Recensioner

2020-07-02

Jag r ett stort fan av Caroline Sfstrands bcker, men denna blev jag besviken p. Villa Havsbris har en lite fr lngsam handling, och hndelserna r inte tillrckligt spnnande fr att fngsla lsaren. Men bokens karaktrer och relationer r, som alltid i Sfstrands bcker, charmiga och unika.

Boken knns unik med dess handling om arbete i utbyte mot mat och husrum, och det r alltid lika intressant att lsa om renoveringar av gamla villor. Jag tycker dock att handlingen hade kunnat bli bttre, speciellt om den hade innehllit fler ovntade vndningar och spnnande hndelser.

Jag hade hga frvntningar p denna, men tyvrr blev jag besviken. Helheten av boken r bra och unik, men den var samtidigt fr enformig fr min smak. Jag kan trots detta rekommendera Villa Havsbris till er alla, just fr att Caroline Sfstrand r en underbar frfattare som alltid skapar mysiga och unika berttelser.

Karin .

2020-04-08

Skulle ha kunnat vara en varm berttelse om vnskap, men lmnar mig med en besk eftersmak och en iskall knsla i kroppen.

Frklaringen gr denna bok extra obehaglig.

Rekommenderas inte och speciellt inte fr dig som r nybliven frlder.

Brabocker_books

2019-08-21

Sophie som bott i Berlin hela sitt vuxna liv, kommer till ngelholm fr att trffa en advokat d hennes mamma Mona dtt. Beskedet advokaten ger henne r verraskande, huset som hennes mamma sa sig ha slt fr 10 r sedan, finns kvar och r nu Sophies. Ett litet hotell med renoveringsbehov. Sophie vill bara renovera och slja, s hon kan ka tillbaka till Berlin igen. Det r dr hennes liv r, inte i Sverige. Hon annonserar efter hantverkare som kan tnkas jobba fr mat och husrum, samt tar ut ngra veckors semester.
In i huset flyttar Isak, en ldre man som mlar, Katja, en hndig kvinna som behver miljombyte samt Martin, en snickare som inte klarar av att ha semester och gra ingenting. Sophie tror att det endast r huset som ska frndras nr trion flyttar in, men efter ett tag inser hon att de alla frndras p olika stt. Alla br med sig olika typer av sorg samt behov av frndring. Lngsamt brjar en vnskap vxa fram och hemligheter avsljas.
Den ldre grannen Ella har sktt trdgrden i hela sitt liv, vad ska hnda med henne d Sophie sljer huset? Ella r dv, men kan lsa p lppar. Innan Sophies mamma dog avsljade hon ngot som Ella kunde frst. Frgan r om det r ngot som Ella br bertta vidare till Sophie, eller om hon ska lta hemligheten flja med Mona i graven?
En vlskriven bok med trovrdiga karaktrer som berr lsaren. Alla knslor blandas, precis som i verkliga livet. Inget r sjlvklart eller enkelt. Det handlar om livsval, sorg, mjligheter och vnskap, samt lite krlek. Jag tolkar budskapet i boken som att 'det alltid finns en anledning bakom till att mnniskor r som de r, tnk p det innan du dmer'.

Det finns feelgood och det finns feelgodd och det hr r verkligen feelgood p hg niv. Mste erknna att tidigare inte lst ngt frn frfattaren innan, Hur har jag kunnat missa det?
En underbar bok som har allt. Fint skriven med otroligt bra beskrivningar kring karaktrer och miljer. En varm och krleksfull men ven lite sorglig berttelse. Nr frfattaren lyckas f f mig som lsare att knna att jag r dr och ser miljrerna och knna luften och lukterna d r man skicklig. Rekommenderar att lsa denna underbara bok.

Pia Gummesson

2019-07-19

Caroline Sfstrand har skrivit en skickligt skriven feelgood roman som vrmer i sjl och hjrta.Rekommenderas varmt.❤️

Lollos bokhrna

2019-07-16

Villa Havsbris av Caroline Sfstrand r en bok att tycka om! Caroline r vldigt bra p att skapa en milj och karaktrer som r ltta att tycka om och knna med. Precis som hennes tidigare bcker s blir jag vldigt berrd av hennes berttelse! Villa havsbris r en mktig och hrlig lsupplevelse och det enda negativa r att boken och sidorna tog slut fr fort! Villa Havsbris r en berttelse om krlek, vnskap, familjehemligheter och att hitta tillbaka till sig sjlv. Caroline r vldigt bra p att beskriva relationer, bygga upp en handling med sm pusselbitar och vackra miljbeskrivningar.

Som hennes tidigare bcker lskar jag ven denna. Jag skulle grna ka till Villa Havsbris och trakterna runt omkring. Det r mnga knslor som finns kvar hos mig nr boken r slut. Jag knner mig vldigt glad att jag har ftt lsa denna varma, krleksfulla och sorgsna berttelse.

Underbar, charmig & gripande!