Vild : hur jag gick vilse och hittade mig själv

Strayed, Cheryl

| 2013

Flag from sv

131


När Cheryl Strayed är tjugotvå år rasar hennes liv samman. Hennes mamma, som bara är drygt fyrtio år gammal, insjuknar oväntat i en agressiv cancer och avlider hastigt. Hennes ursprungsfamilj, brodern, styvfadern, splittras och tappar sakta men säkert kontakten. Cheryl flyr vardagen och sin man, inleder affärer med en rad olika män varav en är narkoman och snart går också hon på heroin. Hennes äktenskap kraschar naturligtvis. På några få år har hon förlorat allt. Framför allt tron på sig själv. Men någonstans i en spiral som bara pekar neråt föds idéen om att under tre månader lämna allt och ge sig ut på en vandring från Mexiko till den kanadensiska gränsen. Leden heter Pacific Crest Trail, är knappast mer än ett streck på kartan och verkligen ingenting för amatörer. Vild handlar om denna livsavgörande färd. Cheryl går ensam genom snö och öknar, i för små kängor och med för tung ryggsäck,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Gud så bra Toppen

Betyg

Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 4/5
Miljöbeskrivning: 4/5
Språk och berättarkonst 4/5

Stark 4 i helhetsbetyg
Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 4/5
Miljöbeskrivning: 4/5
Språk och berättarkonst 4/5

Betyg

Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 4/5
Miljöbeskrivning: 4/5
Språk och berättarkonst 4/5

Stark 4 i helhetsbetyg
Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 4/5
Miljöbeskrivning: 4/5
Språk och berättarkonst 4/5

Betyg

Braiga

Betyg

Braiga

Betyg

Braiga

D

Daniella Andersson

2022-03-14

Betyg

Trots att jag tidigare sett filmen tyckte jag den var läsvärd. Spännande bladvändare.

Marie-Anne Eriksson

2022-02-17

Betyg

E

Emma H

2020-11-23

Betyg

Den här boken fick mig att vilja ta flera månaders vandring i vildmarken. Cheryl bevisar att ingenting är omöjligt. Verkligen fin.

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Betyg

Vem har inte viljat släppa allt och slänga sig ut i vildmarken. Jag gjorde det, via den här boken. Älskar böcker som får mig att se på livet på andra sätt. En väldigt bra bok! Filmen likaså.

L

Lena Wallsten

2017-09-22

Betyg

En bok som fångade mig.

Emma

2017-01-01

Betyg

Lika bra som filmen och kanske lite bättre.... Ville läsa den sakta för att den inte skulle ta slut. Ville fortsätta vandra med Cheryl i vildmarken <3 En bok om att lyssna på sitt hjärta och följa sin väg för att hitta sig själv. Ibland går allt inte att förklara varför. Som Cheryl säger, så slog hon sitt äktenskap och hela sin tillvaro i spillror av det enkla och oförklarliga skälet att hon kände att hon var tvungen.

H

Hannah Wedelin

2016-02-20

Betyg

Himla fin bok, bitvis väldigt rå men uppskattat ärlig. Varenda mening har en tendens till att låtas fundera över och ger möjlighet att spekulera kring ens egna sätt att leva och hantera livet.

Karin Öberg

2015-09-12

Betyg

<3 <3 <3

E

Emelie G

2015-07-27

Betyg

Den var bra! Läs den!

Sandra Gustafsson

2015-07-06

Betyg

En spännande resa om Cheryls resa, både innan, förberedelserna, själva vandringen och tiden efter. Imponerad av att hon fullföljer sitt mål trots alla motgångar och misstag. Skulle gärna se filmatiseringen också.

Sandra Gustafsson

2015-07-06

Betyg

En spännande resa om Cheryls resa, både innan, förberedelserna, själva vandringen och tiden efter. Imponerad av att hon fullföljer sitt mål trots alla motgångar och misstag.

Marc Moore

2015-05-05

Betyg

Hade väntat mig att den skulle vara mer psykologiskt insiktsfull men det är en intressant resebeskrivning med återblickar ur viktiga händelser i hennes liv, analysen får jag väll stå för själv. Det var ingen bok jag sträckläste men trots det kändes det lite i hjärtat när jag sa adjö till Cheryls berättelse. Dessutom blev jag ju sugen på att själv dra ut och vandra.....

Jenny Cahier

2015-04-17

Betyg

Intressant men lite lätt tråkig historia.

Emil Florell

2015-02-04

Betyg

Riktigt bra, medryckande historia. Jag blev väldigt sugen på äventyr, vandring och Snapple-lemonad. Skall bli spännande att se filmatiseringen.

Stefan Grip

2014-10-14

Betyg

Kanske ingen litterär nyskapelse, men en fantastisk resa som ger inspiration till alla som vill utvecklas som människa. Fördel om man gillar strapatser i naturen förstås :-)
Uppdaterat: efter ett tag får den en femma. Satt djupa spår hos mig :-)

Betyg

Boken berättar om Cheryls vandring genom Pacific Crest trail och under vandringen tänker hon tillbaka på sin uppväxt. Hon har minst sagt haft det riktigt tufft, det mest smärtsamma var nog när modern fick cancer. Cheryl var vid moderns sida hela tiden, dock inte när hon dog, vilket smärtade henne. Man får följa hennes färd längs leden och inte är det en dans på rosor precis, ändå ger hon inte upp. I vissa partier i boken gråter man för att i nästa skratta gott. Boken beskriver även de underbara platser Cheryl ser, jag googlar flitigt. Hon möter även en massa underbara människor under vandringen, okey en och annan fuling med.
Jag tycker boken är enormt intressant, vilka platser och vilken bedrift. Så gillar jag hennes sätt att även en kvinna kan ta för sig och ...ja det får ni läsa om.