VIKTIGA BOKEN - Från godisråtta till storlek 38
"Stoppar i mig några tärningar parmesanost som jag skär till medan jag river osten, hackar vitlök och börjar pula med köttfärssåsen. Sneglar lite på gräddtetrapaketet. Vilken tur att jag köpte 5 decilitersförpackningen och inte snålvarianten på 3 deciliter. Är lite sugen på att provsmaka... Grädde måste ju vara Guds nektar, tänker jag och river av pipen till gräddtetran. Tar en tesked vaniljsocker, stoppar i munnen och för sedan gräddtetran mot läpparna och tar tre små klunkar. Blundar och känner hur den feta grädden rinner ner i halsen."
VIKTIGA BOKEN - Från godisråtta till storlek 38
Charlotta Flinkenberg är en före detta matmissbrukare och sockertorsk som en gång för alla bestämde sig för att gå ner i vikt. Galghumor och personliga anekdoter varvas med fakta om övervikt och bantning, då författaren beskriver hur det är att upptäcka att hon behöver vara cirka tre meter lång för att motivera sin vikt. Under en 18 månaders svindlande viktresa lyckas hon nå sitt mål - att gå ner 25 kilo. Efter att förgäves prövat allt ifrån hysteriska snabbkurer till seriösa alternativ som Viktväktarna har Charlotta till slut hittat sin egen personliga metod för bestående viktminskning.
Så här skriver Charlotta själv om boken:
"Jag har gnällt över min övervikt hela mitt vuxna liv och jag har testat nästan alla bantningsmetoder som finns. JAG är viktnojan personifierad. Jag är svepskälens moder, misslyckandets syster och frestelsens bästa polare. Tills jag en dag fick nog. Och gick ner 25 kilo. Viktiga boken är ingen renodlad bantningsbok, även om läsaren får tips om hur det går till att gå ner i vikt - för gott. Det är en självutlämnande historia som alla som någon gång bantat kommer att skratta igenkännande åt. Eller gråta igenkännande åt."
Charlotta Flinkenberg har varit framgångsrik chefredaktör på Frida och Vecko-Revyn, samt programledare för TV3:s "Under Cover". Flinkenberg är chefredaktör för den svenska utgåvan av magasinet Glamour, som kommer ut med sitt första nummer under våren 2006. Hon debuterade med boken Busenkelt! - Så blev jag framgångsrik 2004.
Tack vare boken har jag upptäckt många av de tankefel jag själv har gjort genom åren när jag försökt gå ner i vikt. Den är dessutom skriven med en enorm portion humor så man kan inte låta bli att skratta igenkännande. Tack vara den har jag gått ner 12 kilo på 5 månader, utan en massa hokus pokus-bantnings-metoder. TACK Charlotta!