Vi som älskade och hatade så

Åberg, Mari

| 2016

Flag from sv

6


Paret som vi har lärt känna i de två tidigare delarna av den fristående trilogin, Hanna och Göran, kommer äntligen att korsa varandras vägar i den tredje och avslutande delen.Platsen för deras ödesmättade möte är Stockholm och året är 1944. Trots att deras liv har börjat på motsatt håll bär båda på hemligheter, sorger och löften de inte har kunnat hålla. Hur kommer deras delade bördor att påverka det liv de skapar tillsammans?Med en målande berättarstil skapar Mari Åberg en värld vars miljö och karaktärer håller kvar sin läsare länge.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Gripande och vackert skriven!

Britt-Marie Kullin

2016-07-08

Betyg

Vi som älskade och hatade så, är den tredje och avslutande delen i en trilogi. Boken kan läsas fristående, men jag tror att behållningen blir mycket större om man läser alla tre böckerna i rätt ordning. Jag har läst dom två tidigare böckerna. Först boken, Och kvar stod en röd resväska, som handlar om Hanna. Sen den andra boken, Löftet, som handlar om Göran. Och den här tredje boken handlar om när dom träffas, och deras liv tillsammans efter det, under åren 1944 till 1985.

Boken bygger på författarens föräldrars liv. Men det är ingen dokumentär, utan enligt henne själv så är cirka tio procent sanna händelser, och resten är uppdiktat.

Jag tycker mycket om alla tre böckerna. Jag kände verkligen med karaktärerna, främst Hanna, men även Göran. Och jag tyckte verkligen att det var intressant att läsa om deras liv.

Rekommenderas absolut, men som jag skrev tidigare, läs helst serien från början.