Vi mste sluta ses p det hr sttet

Bjrbo, Lisa

| 2013

Hanna gr i tredje ring och drmmer om att flytta till Paris. Jens r tjugofyra och frsker vnja sig vid ett nytt liv. Nr de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nstan osams. Nr de ses p tunnelbanan hem skrattar de, och nr det r dags att skiljas kan Hanna tnka sig att ta en omvg. Hem till Jens. Nsta gng de ses r genom Jens nya jobb, p Hannas skola. "Vi mste sluta ses p det hr sttet" r en ung-vuxen-roman som blandar bde humor och romantik. Lisa Bjrbo och Johanna Lindbck berttar en krlekshistoria frn tv hll, perspektivet vxlar mellan de bda huvudpersonerna, skildrade av en frfattare vardera.

Jag hade s hga frvntningar p den hr (snygga) boken, men rligt, jag blev besviken rakt igenom. Tyvrr. S intetsgande, platt, tom. Lttlst, bra sprk och allt det dr, men storyn och detaljerna? Fll mig inte i smaken.

Vldigt bra bok. Lste ut den p tv dagar. Passade extra bra att lsa shr p vrkanten. Skrattade till vid referensen till Jenny Jgerfeldt och knde svl igen mig i s mycket kring gymnasietiden. Vnrelationer, krleksrelationer och hormoner. Hrligt!

Erika Heden

2014-03-21

Urst bok men hade frvntat mig mer romantik & hndelser :/

Sanna

2014-01-02

Den hr boken blev en femma. Jag lste ut den p tre dagar ass fattar ni i snitt lste jag cirka 110 sidor per dag, det r vldigt mycket. Den var s bra, man lr knna karaktrerna s bra och samtidigt tycker man att det r intressant. Man r fast p frsta sidan, men dock lite sex hehe men aa. Jag hoppas Lisa och Johanna gr fler bcker tillsammans, det skulle jag inte sga nej till. De tv r en riktig supertrupp.

I

ilenna i

2013-10-29

När jag läste att det skulle vara en bok i genren 'unga vuxna' hade jag ganska höga förväntningar; vilka tyvärr inte slog in överhuvudtaget. Precis som i johannas 'som om jag frågat' så är det aaaalldeles för mycket svengelska för att det ska passa mig, av egna erfarenheter så använder inte en 24åring så extremt mycket svengelska ord, så där försvinner redan trovärdigheten. Vissa karaktärer, som huvudpersonens bästa kompis som vi i princip bara får 'träffa' genom telefonsamtal, känns överflödiga då läsaren inte får någon direkt information om henne. Det blir opersonligt helt enkelt. Jag hade gärna sett att den fått innehålla lite mer spänning; vad kommer hända när hanna och kajsa tvingas träffas? Vad kommer Jens bästa kompis tycka om Hanna när han får träffa henne? Men allt sånt uteblir tyvärr. Det fanns några få rader som var underhållande och som faktiskt fick mig att skratta - så det får bli plusset :)