Du ser ut som du mr och du mr inte bra. Lngsamt brjar du sortera tankar, reda ut vad du har stllt till med, tnka igenom vad du riskerar. Hon kommer att lmna dig. Nej, hon kastar ut dig. Du fr flytta runt som en tonring och slutligen nja dig med en tva i miljonprojektet. Karriren fljer av naturliga skl samma nedtgende spiral och snart sitter du med din dotter p avfarts-McDonald's varannan helg. Anders bor i villa med fru och dotter. Han har en lskarinna och spelar innebandy. Allting borde vara bra ... 10 frgor till Hans Koppel, frfattare till Vi i villa: Din bok Vi i villa ger en ruskig bild av statushets och inredningshysteri. r det verkligen s illa? Ja, fast det kommer en rekyl snart. De senaste tio rens dumheter mste f ett slut. Men villalivet r bara bakgrund. Boken handlar i frsta hand om en medelldersman som tappar greppet - Falling down,...
En lite annorlunda roman. Lttlst och tankevckande.
( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )
2011-02-14
Bra historia, man kan knna igen sig i huvudpersonens tankar fast man inte sjlv skulle ta det steget som han gr. Mycket "oviktigt" r bortskalat, som talstreck och ord som oftas faller bort i vardagligt tal. Det tar ett tag att komma in i hur den r skriven, men sen gr det ganska ltt.
2010-06-20
En lgmld falling down i svensk villaidyll. Jag lskade den hr boken. Inget litterrt msterverk men jttebra.
Jag tyckte att den var jobbig att lsa, frmst p grund av textens uppbyggnad och all ngest som genomsyrade boken. Idn var dock intressant och frfattaren gjorde mnga prickskra (tragiska) iakttagelser om Sveriges medelklass som strvar mot ett "finare" liv, dr materialism och elitism hrskar. En tragisk bok.
En man lever i ett trist ktenskap och knner sig allt mer marginaliserad. Dottern mobbas och det fr bgaren att rinna ver och mannen lper amok. Fick mig att tnka p Falling down, om ni minns den filmen, med Michael Douglas.
Skrmmande paralleller ven med det egna ktenskapet. T ex att mannen aldrig skulle kpt ngot annat vin n bag-in-box, om han fick vlja, men nd blir det alltid flaskor fr att hustrun envisas med det.
Intressant, tragikomisk, lttlst, dagsaktuell och ett ovanligt tilltal. Det r ett berttar-du och inte ett berttar-jag.