Vi i villa

Koppel, Hans

| 2008

Flag from sv

286


Du ser ut som du mår och du mår inte bra. Långsamt börjar du sortera tankar, reda ut vad du har ställt till med, tänka igenom vad du riskerar. Hon kommer att lämna dig. Nej, hon kastar ut dig. Du får flytta runt som en tonåring och slutligen nöja dig med en tvåa i miljonprojektet. Karriären följer av naturliga skäl samma nedåtgående spiral och snart sitter du med din dotter på avfarts-McDonald's varannan helg. Anders bor i villa med fru och dotter. Han har en älskarinna och spelar innebandy. Allting borde vara bra ... 10 frågor till Hans Koppel, författare till Vi i villa: Din bok Vi i villa ger en ruskig bild av statushets och inredningshysteri. Är det verkligen så illa? Ja, fast det kommer en rekyl snart. De senaste tio årens dumheter måste få ett slut. Men villalivet är bara bakgrund. Boken handlar i första hand om en medelåldersman som tappar greppet - Falling down,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En tunn bok man läser ut på en dag, och ändå hinner med en del annat. En liten pastisch på medel-Svenssons medel-liv i villaområdet. Lättsam, lättläst. Fyndig humor.

Britt-Marie Kullin

2012-08-07

Betyg

En lite annorlunda roman. Lättläst och tankeväckande.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Robert Johansson

2012-04-10

Betyg

En bok som passerar, tyvärr. Hade väntat mig mer.

Lotta Berling

2012-03-07

Betyg

Om att vantrivas i vardagen. Fick mig att tänka på filmen American Beauty. Skönt korta kapitel.

Klinga

2012-01-14

Betyg

Lättläst och lite rolig men nu åker betyget ner från 3 till 2 för efter 3 veckor minns jag ingenting av boken. Inte ett smack förutom att någon scratchar en grannes bil med en nyckel. Det räcker inte för en 3:a. Bagatell var ordet!

Cathrine Davidson

2011-09-11

Betyg

Mycket märklig bok, ganska svårläst med

E

Eva Bohman

2011-02-14

Betyg

Bra historia, man kan känna igen sig i huvudpersonens tankar fast man inte själv skulle ta det steget som han gör. Mycket "oviktigt" är bortskalat, som talstreck och ord som oftas faller bort i vardagligt tal. Det tar ett tag att komma in i hur den är skriven, men sen går det ganska lätt.

Helena Nilsson

2010-11-04

Betyg

Efter att jag väl kommit in i det något märkliga sättet den är skriven på, tyckte jag att den var helt OK. Fram till slutet som blev en aning flummigt, tyvärr!

E

Elin C

2010-07-14

Betyg

Godkänd men skulle kunna vara lite bättre. Koppel? Jag gissar på Rheborg!

M

Mikael Andersson

2010-06-20

Betyg

En lågmäld falling down i svensk villaidyll. Jag älskade den här boken. Inget litterärt mästerverk men jättebra.

Bea Skiöld

2010-02-23

Betyg

Hur kul som helst, ironi i dess främsta form. Galet!

Johanna Galenpanna

2010-01-15

Betyg

Jag tyckte att den var jobbig att läsa, främst på grund av textens uppbyggnad och all ångest som genomsyrade boken. Idén var dock intressant och författaren gjorde många pricksäkra (tragiska) iakttagelser om Sveriges medelklass som strävar mot ett "finare" liv, där materialism och elitism härskar. En tragisk bok.

M

Martin Hammarström

2009-09-10

Betyg

Skön och välskriven bok om medelklassig villaångest. Läs den alla 30+ are.

Louise A

2009-08-07

Betyg

Pseudonym för vem?

Karin D

2009-04-26

Betyg

En man lever i ett trist äktenskap och känner sig allt mer marginaliserad. Dottern mobbas och det får bägaren att rinna över och mannen löper amok. Fick mig att tänka på Falling down, om ni minns den filmen, med Michael Douglas.

Skrämmande paralleller även med det egna äktenskapet. T ex att mannen aldrig skulle köpt något annat vin än bag-in-box, om han fick välja, men ändå blir det alltid flaskor för att hustrun envisas med det.

Intressant, tragikomisk, lättläst, dagsaktuell och ett ovanligt tilltal. Det är ett berättar-du och inte ett berättar-jag.