Väg 9

Frennstedt, Tina

| 2020

Flag from sv

34


Den andra fristående delen i Cold Case, den prisbelönta deckarserien inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten Max Lund mördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Riktigt bra deckare, spännande handling och intressanta karaktärer. Läs den!

Betyg

Spännande deckare som jag varm rekommenderar.

D

Betyg

KAnonbok som alla som gillar deckare med klass ska läsa. Inget hafsverk.

Betyg

Spänningsunderhållning som sticker ut i den klassiska polisdeckargenren. Nu jag bara att det ska komma fler böcker i denna serie med underbara Tess Hjalmarsson och hennes kompanjon Marie. Full frickin pott.

Betyg

Riktigt spännande, inget feel good här inte. Men ändå inte blodig och onödigt våldsam. Det här har hon gjort bra Frennstedskan!

Betyg

Otroligt bra uppföljare till Försvunnen. Spännande från början till slut. Läs den!

Betyg

Välskriven och så spännande trots att man inte får ta del av några blodiga detaljer får man följa med i polisens arbete för att få ihop det enorma pusslet som ett mord kan vara, Inspirerad av verkliga fall, Rekommenderas!

annebannesbokhylla

2020-04-17

Betyg

Fantastiskt bra, helt enastående!

Britt-Marie Kullin

2020-04-08

Betyg

Boken Cold Case: Väg 9 är den andra delen i en planerad bokserie som är inspirerade av verkliga cold case-fall i Skåne. Författaren Tina Frennstedt jobbar som kriminalreporter och har specialiserat sig på cold cases.

Och kriminalromaner som baseras på eller inspireras av verkliga fall är ju alltid lite extra intressanta tycker jag. Och böcker som är skrivna av journalister brukar ju oftast vara välskrivna.

Och Cold Case: Väg 9 är både intressant och välskriven. Den är även lättläst, otäck och spännande. Huvudpersonerna, med kriminalinspektören och chefen för Skånes cold case-grupp, Tess Hjalmarsson, i spetsen, fångar och intresserar mig.

Så jag rekommenderar denna bok varmt, precis som jag gör med den första boken i serien, Försvunnen. Båda böckerna kan läsas fristående. Och jag ser fram emot fler böcker i serien.