Veteranen

Bykau, Vasil

| 2008

Flag from sv

12


Minsk, Vitryssland. En veteran från Sovjetunionens krig i Afghanistan blir utslängd av sin hustru och flyttar in i garaget på gården. Han saknar arbete, driver runt på dagarna och dricker för mycket. En dag dras han in i en demonstration som attackeras av säkerhetsstyrkor och polis. Skärrad och blåslagen återvänder veteranen till sitt garage, smärtsamt påmind om att landet han lever i leds av en plump och brutal diktator. Om med ens bestämmer sig veteranen för att diktatorn måste dö... Vasil Bykau (1924-2003) är Vitrysslands främste författare och blev under sitt liv vida känd utanför sitt hemland. Efter Sovjetunionens fall intog han också en ledande position i oppositionsrörelsen mot president Lukasjenko.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elias Chougui

2012-07-05

Betyg

Jag visste inte ens att Vitryssland hade författare, men nu efter att jag läst oken så är jag glad över att de har det. Boken ger en bra innblick i Vitryssland, ett land som jag inte vet mycket om. Boken är intressant och är mycket givande trots sitt tunna format (69 sidor litteratur). Det är intressant att se hur Stupak tänker beroende på vart han är i livet....

Betyg

Intressant att läsa om en man som hamnat utanför allt efter kriget mot Afghanistan. Utkastad av frun och arbetslös bor han i sitt garage.