Succfrfattaren Jane Harper som fick sitt genombrott med den internationella bstsljaren Hetta r tillbaka med en atmosfrisk och mngbottnad spnningsroman.Ett misstag frndrade Kieran Elliots liv fr alltid och skuldknslorna som fortfarande frfljer honom blossar upp nr han besker den lilla kuststad som en gng var hans hem tillsammans med sin fru och deras lilla dotter. Kierans frldrar kmpar fr att f saker att g ihop i ett samhlle som r beroende av havet, bde p gott och ont, och ver dem hnger skuggan av den frnvarande brodern Finn.Nr en kropp upptcks p stranden hotar vl bevarade hemligheter att dyka upp i den mordutredningen som fljer. Ett sjunket vrak, en frsvunnen flicka och frgor som aldrig ftt ngot svar.
2023-01-11
nnu en spnnande bok av denna frfattare, Keiran tervnder till sin uppvxtort dr han tidigare varit med om tragiska hndelser, men vad var det som hnde egentligen
Jag har bara lst Jane Harpers debut tidigare och direkt efter att jag hade lst den bestllde jag de tv bcker som hon hade skrivit dittills. Nr jag sg att verlevarna var p gng s kte den direkt in p nskelistan. Dock hade jag trott att jag skulle f vnta tills julafton innan den blev min.
Till saken hr att det r sjlvaste @mattiasedvardssonforf som har versatt boken och han var s snll att han skickade mig ett exemplar (tack igen). Nr boken kom s insg jag att jag verkligen inte ville vnta fr lnge med att lsa. Lyckligtvis s sg jag en lucka mellan tv planerade bcker och dr kte den in. Nu kan jag lugnt sga att Mattias Edvardsson verstter minst lika bra som han skriver egna bcker.
Fr mig r verlevarna bttre n Hetta, tajtare, och jag r faktiskt mer eller mindre trollbunden frn start till ml. Det finns s mycket att fundera p och drivet framt finns hela tiden, ven om det gr lngsamt. Egentligen r nog detta mer ett familjedrama n ngot annat och hade det inte funnits ett nutida mord hr s skulle den aldrig ha klassats som deckare. Denna skulle passa utmrkt som film.
OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2022/09/bok-overlevarna-av-jane-harper.html