Verkanseld

Den storslagna och efterlängtade upplösningen!  Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.    Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.   I den avslutande delen av Motståndstrilogin tätnar intrigen runt Sara. När ingenting finns kvar att förlora måste Sara agera med övertygelse och mod. Den lilla människan får aldrig ge upp kampen mot den makt som går över lik för att bevara sina intressen.    Del 1, Blodlokan, och del 2, Skendöda, utom i januari respektive september 2018. ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Även sista delen är skriven med samma driv som de föregående. Den knyts ihop med ett bra sätt. Sammanfattning tycker jag dock att historien dras ut lite väl mycket. 3+.

E

Evasbokhylla

2019-11-09

Betyg

Tredje och sista delen i Motståndstrilogin. En bladvändare med pulshöjande spänning i toppklass.

M

malinbooknerd

2019-10-06

Betyg

Nu har jag äntligen läst sista delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi, och vilket värdigt avslut det blev!

Vi följer Sara som desperat försöker förstå vad som händer runt henne och hennes familj, och snaran dras helt klart åt i denna spännande avslutning. Som jag har skrivit i mina recensioner av de tidigare delarna i serien (Blodlokan, Skendöda), så är Motståndstrilogin uppbyggd på autentiska artiklar som behandlar svenska rättsfall och skumma affärer. Det är detta som gör att de här böckerna skiljer sig från mängden och gör dem så intressanta. Invävt i texten finns utdrag ur dessa artiklar och det som har gjort mig så nyfiken är vad dessa artiklar har med Saras berättelse att göra. Det är också intressant eftersom jag i många fall känner till de här händelserna som artiklarna beskriver.

Just för att detta är sista boken, så kan jag ju inte gå in på några direkta detaljer utan att det blir spoilers för övriga böcker, men en hel del frågetecken rätas i alla fall ut. Kanske till och med för många? Känslan som följt med genom de tidigare böckerna, är att man inte kan lita på någon. Sara blir mer och mer utsatt och ensam och så känns det även i början av Verkanseld. Det jag däremot kan känna är att vi kanske får lite för många svar när säcken ska knytas ihop? Det blir lite för snyggt och prydligt mot slutet i mitt tycke. Men det hindrar mig inte från att helhjärtat rekommendera alla tre böckerna, och jag måste nog ändå säga att sista boken blev en favorit!

Nathalie T

2019-08-27

Betyg

Jag känner en stor tomhet nu när jag läst trilogin. Vill Bara ha mer!
Visst finns det dialoger och liknande som i te håller måttet, men pga känslorna boken lämnar mig med är det en femma.

J

Betyg

Suggestiv, gripande & välskriven!