Vems lilla mössa flyger

Lindgren, Barbro

| 2006

Flag from sv

122


I Barnhans land finns många egensinniga figurer, precis som i livet. Vems lilla mössa flyger och Korken flyger fick recensenterna att lyriskt tala om en modern Nalle Puh, "allåldersböcker som måste uppskattas av alla underfundiga, såväl barn som vuxna." De båda första böckerna ges ut på nytt och VLMF - del tre - fullbordar nu trilogin. Eva Erikssons ljuvliga bilder - och de är många! - bidrar i högsta grad till helhetsintrycket. I Vems lilla mössa flyger ägnar sig den hemliga farbrorföreningen VLMF åt så allvarsamma frågor som livets mening. Hunden Röden tycker att det viktigaste är att äta ben medan Farbrornallen anser att olyckor och sjukdomar är livets verkliga glädjeämnen. En ömsint, rolig, vemodig och ovanlig berättelse.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna

2012-09-09

Betyg

Fantastisk bok.
Rolig för vuxna och för barn. Människors olika sidor finns i karaktärerna, så väl deprimerade som galna. Läs denna även om du inte har barn!!!

Annika Lönneborg

2010-02-13

Betyg

Underbara personligheter i en pojkes fantasivärld. En kork, en stenkula, en trasig leksakshund, en leksaksapa på motorcykel, en kotte mm blir levande figurer i en värld fylld av dramatik. Den här boken var mins sons favoritkvällssaga under flera år.