Vem bestämmer?

Wirsén, Stina

| 2006

Flag from sv

718


Här får vi möta nallen och nallens stora. När boken börjar sitter de i soffan och läser. "Titta! En liten nalle. Och en stor nalle. Dom läser. Det är mysigt."Men redan i nästa bild börjar konflikten. "Nu är boken slut. Det är dags att sova. Så tycker stora. Nej, det är fel! Boken börjar bara om igen. Så tycker lilla." Och så här fortsätter det. Det ska sovas och på morgonen ska det ätas frukost och alla moment stöter på patrull. Lilla nallen tycker en sak och stora en annan. Det är ett givande och tagande från båda och på något sätt så reder de ut allt, trots bråk och många tårar.Vem bestämmer? är en liten bok om stora känslor. På ett mästerligt sätt fångar Stina Wirsén i text och bild både det svåra och komiska i vardagssituationer. Boken vänder sig till de minsta barnen - den är enkel i sitt upplägg, men med stor finess och träffsäkerhet finner Stina Wirsén de små nyanserna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Martina G

2013-05-30

Betyg

Min tvååring skrattar när det blir tokigt och vet vad man inte får göra. Saknar dock vuxenskruven som finns i tex Vem sover inte?

Ida Ljung

2013-02-09

Betyg

Nästan alla hennes böcker har vi på mitt jobb (småbarnsavd) fantastiska allihopa

Ingeborg Amnéus

2012-08-25

Betyg

Underbar!

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-05

Betyg

Mer förtjust i den andra böckerna i serien än just den här.

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-05

Betyg

De här böckerna är inte vackra eller roliga eller inställsamma. Men så viktiga att läsa för vår barngrupp i förskolan. De tar upp det som är svårt oss människor emellan.

E

Eva Sonesson

2012-03-12

Betyg

Den är fantastisk!

A

Anneli Spjellok

2011-12-31

Betyg

Helt underbar bok-både jag och sonen fick ont i magen av allt skrattade:)

Nanna Naumann

2011-11-16

Betyg

1-åriga dottern skrattar högt vid varje sida, hon älskar boken.

Lotta Berling

2009-10-18

Betyg

Lillen tycker att boken är ok, medan jag och min man tycker att den är fantastisk och jätterolig. Den här kan man läsa om och om igen utan att tröttna även som vuxen - vilket är en väldigt bra egenskap hos en barnbok (för man tvingas ju att läsa dem om och om och om och om igen...). Bilderna är så uttrycksfulla och komiska, och de bråkiga och våldsamma figurerna är helsköna.

L

Lallamen

2009-06-15

Betyg

Så få ord - så mycket klokskap