Vem är Evan Smoak?

Hurwitz, Gregg

| 2016

Evan Smoak lever under falsk identitet. Hans penthousevåning är ett ointagligt, högteknologiskt fort. Han har lägenheter, bilar och vapengömmor strategiskt utplacerade över hela Los Angeles. Men Smoak är inte en paranoid galning. Detta är hans vardag. Vid tolv års ålder valdes Smoak ut av en topphemlig organisation inom det amerikanska försvarsdepartementet och tillbringade resten av sin uppväxt med hårdträning i organisationens regi. Målet var att skapa extremt kompetenta operatörer som kunde agera helt självständigt utan något stöd från statens sida. När Evan väljer att bryta med organisationen använder han alla sina färdigheter för att till synes försvinna spårlöst, och i hemlighet utvecklar han ett personligt projekt: att hjälpa de allra mest desperata. Men nu är någon honom på spåren. Någon som känner till organisationen, och som ser Evan som en riskfaktor. Någon som vet att han...

H

Håkan Carlsson

2022-11-01

Språket och väldigt rakt på sak, enkelt och avskalat med bra flyt. Handlingen likaså, inga komplicerade invecklingar utan det är 100% spänning och fart från första sidan och håller hela vägen till sista.

Många omdömen jag läst liknar Evan Smoak med Lee Childs Jack Reacher och jag kan inget annat än att hålla med om detta. Dock så skiljer sig dessa två karaktärer ändå. Båda två har sina principer/regler som de håller på och de hjälper den "lilla" människan mot den stora faran som hotar dem. Evan Smoak använder betydligt mera högteknologiska saker än vad Jack Reacher gör (är ju knappt att han vill använda mobiltelefon). Jag skulle vilja säga att Evan Smoak är en blandning av Jack Reacher och Ethan Hunt (Tom Cruice) från Mission Impossible-filmerna, dock inte riktigt så högteknologisk.

Jag rekommenderar denna bok till alla som gillar Lee Child eller böcker med hög fart och action. Detta är den första boken i en serie, den andra har redan kommit på svenska och heter En Man Från Ingenstans. Nu har jag inte läst den andra boken ännu, men den sägs vara fristående. Dock så känns det efter att ha läst denna att man inte skall ge sig på andra boken först utan jag misstänker att den är en fortsättning på vissa saker som händer i första boken.

Jan Banan

2017-07-18

Spännande och smart thriller i Baldacci-anda, fast något intelligentare. Hoppas att alla av Hurwitz böcker översätts till svenska. Riktigt bra underhållning!

Helena Nilsson

2017-01-06

Jag är fastnade aldrig ordentligt. Tyckte att den var rörig och svårt att hänga med i handlingen. Det är kanske bättre att läsa den istället för att lyssna på den?

Lysande bra uppbyggd, spännande, fängslande och fartfylld!!!