Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier

Pihl, Hasse

| 2004

Flag from sv

341


Hasse Pihl och Fredrik Lindström tar här upp mysterier som länge gäckat den moderna människan. Exempelvis kan stora delar av vår befolkning inte skilja Björn Ulvaeus och Benny Andersson åt. Vem är egentligen vem av de bägge skäggen från Abba? Går det att hålla isär dem, och i så fall hur? Dessutom sprider Pihl och Lindström ljus över frågor som: Varför är roliga historier inte roliga? Varför lägger man på luren utan att säga hej då i amerikansk film? Varför är det egentligen så svårt att ljuga? Vad gör de på vitamininstitutet i Schweiz? Finns det egentligen parallella universum? Varför är danskarna så glada när de inte har något att vara glada för? Och så får vi svaret på den mest olösliga frågan: Varför räknar unga familjer upp även spädbarn och husdjur på sina telefonsvarare? I denna inspirerande och underhållande bok, som ger dig helt nya perspektiv på tillvaron, samsas humor,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mathilda Flood

2013-02-18

Betyg

Egentligen en heeeelt onödig bok. Det pratas bara en massa strunt, men några skratt fick jag ut av det iaf.

M

Mathilda Flood

2013-02-18

Betyg

Egentligen en heeeelt onödig bok. Det pratas bara en massa strunt, men några skratt fick jag ut av det iaf.

A

Annika Sjöström

2012-02-13

Betyg

lyssnat på hörbok

Daniel Hugosson

2011-09-06

Betyg

Emellanåt är det en jävligt rolig bok, förutsatt att man inte läser den i syfte att lära sig något. Gör man det, så bör man nog helt enkelt läsa något annat.

Rolig till trots, det är tvåhundra sidor meningslöshet vi snackar om. Klart läsvärd om man gillar humorn, men det är tur den inte är längre.

Anna Renström

2011-08-30

Betyg

Småkul, fånig, bitvis intressant!

M

Markus Bäcklund

2010-05-25

Betyg

Boken har ett rörigt upplägg där det är svårt att veta vad som är påhittat och vad som faktiskt stämmer. Känns i det hela som överblivet stand-up material som inte ansetts tillräckligt bra för att följa med på turnén. Material som i vilket fall kräver att bli framfört på scen och där ges liv och finess.
Rörig, förvirrande och frustrerande skulle jag sammanfatta boken som.

Sarah Olsson

2010-02-04

Betyg

Denna bok fann jag inte underhållande alls och den gjorde mig mest förvirrad. Ja, jag lärde mig vem som är Björn och vem som är Benny, men det var också allt. Vad var fakta och vad var rena fjanterier? Det var väldigt svårt att veta. Tur den gick så snabbt att läsa så lidandet inte blev långvarigt.

marre marre

2009-12-24

Betyg

Några små fniss kläcker jag nog ur mig medan jag läser men förövrigt lämnar den mig totalt oberörd förutom med ett stort frågetecken över hur Lindström kunnat prestera något så dåligt och intetsägande

Betyg

Detta är en helt genial bok. Jag kunde inte lägga den ifrån mig och jag skrattade konstant. Fantastisk!