Yngve Frej var en argsint soldat som dog i seklets brjan. Av hans stuga r bara en stenhg kvar. Den brjar en fre detta skomakare i nrheten, Gustafsson heter han, visa som fornminne fr turister. Under mnga sommardagar nr hela Sverige har ledigt blir ett festligt och rrande mte mellan en ny tids mnniskor och de gamla avfolkningskroken: skomakaren och hans syster Elna och ett par smbrukare som ocks "har gjort sitt"
2024-02-26
Berttelsen om Yngve Frej har en given plats i den svenska sknlitterra historien. Den sger mycket om hur tiden far i frn oss gng p gng. Mycket vrme i berttaren som sprider en vllust hos lsaren. rakt igenom msterlig.
2019-04-17
En helt underbar skildring av nr det gamla mter det nya eller landsbygdsborna som som mter stadsborna. Eller r det mnniskorna so "har gjort sitt" som mter mnniskorna med framtidstro? Det r stmningen, sprket och karaktrerna som gr denna bok. Boken hade grna ftt vara dubbelt s lng. Ls!
2010-01-07
Fantastiskt hndelsefattigt och skogsvackert talande om de gamle i skogsbrynet som mter de okunniga frn stan. Hur de behver varandra.