Vedergällning

Erikson, Thomas

| 2014

Flag from sv

28


En man i en skottsäker glasbur i en rättssal. Han har anmält sig själv för grova brott, han ska sköta sitt eget försvar och är tämligen säker på att han inte kan dömas. Det är ett oerhört märkligt rättsfall. En annan man i häkte i väntan på rättegång. Åtalspunkterna är många och spektakulära, och polisens femtiotusensidiga förundersökning är gedigen. Ingenting får gå fel, absolut ingenting, och därför kallar polisen in beteendevetaren Alex King som extra resurs. Men rättegången skjuts upp gång efter annan när den åtalades advokater mördas en efter en. Till slut verkar ingen längre vilja ta sig an hans fall. Ett gigantiskt hål i det svenska rättssystemet har uppenbarat sig. Vad gör man med en mördare som inte går att döma? Och en som ingen vill försvara?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2017-12-23

Betyg

Tack vare min avsluta-serier-utmaning så dröjde det inte speciellt länge mellan förra delen och den här. Den fjärde och sista(?). Det hjälper en hel del när minnet fortfarande är relativt intakt. Det som dock hjälper allra mest är att detta är bra. Väldigt bra. Läs mer på min blogg

Marita Ryen

2015-10-03

Betyg

Bok nr 4 om beteendevetaren Alex King. Spännande och bra.

Caroline L Jensen

2015-10-01

Betyg

Underhållande och galet bra thriller!

Britt-Marie Kullin

2015-07-26

Betyg

(Den här boken var en av dom tretton böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag vanligtvis läser.)

Det här är den fjärde fristående delen i serien om Alex King, och jag har läst dom tre tidigare böckerna också. Här är en länk till den tredje boken, ?Vanmakt?.

Jag tyckte även om den här boken. Tycker det är intressant om beteendevetenskapen som finns invävt i kriminalromanen. Och även själva deckarhandlingen tyckte jag var bra.

Rekommenderar boken, och hela serien.

Jennifer Tydén

2014-12-23

Betyg

Inte lika bra som de tidigare böckerna om Alex King men helt ok julläsning.