Växa : inte lyda

Gustafsson, Lars H

| 2010

Flag from sv

47


Växa - inte lyda handlar om barnets rätt att vara en egen individ och hur vi som föräldrar kan lära oss förstå, uppmuntra och stötta barnet. Den varvar vardagliga situationer och hur man kan hantera dem med teoretiska kapitel om barns utveckling från anknytning till frigörelse. Vad händer om jag belönar ett önskvärt beteende hos mitt barn? Lär sig barnet något då? Och kommer det att fortsätta med beteendet när jag som förälder inte är med? Vad händer med en fyraåring om hon får sitta ensam på en stol i fyra minuter (time-out) och fundera på vad hon gjort för fel? Vad lär sig barnet av det? Finns det ett annat sätt att uppfostra barn? Och vill jag ens att mitt barn ska lyda? Vilka ska hon i så fall lyda? Föräldrar måste ta ställning till många frågor under barnens uppväxt. I Växa - inte lyda berättar den kända barnläkaren Lars H Gustafsson om hur man kan resonera som förälder. Genom konkreta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2019-07-29

Betyg

Varm och personligt skriven bok om synen på barn och hur man bör förhålla sig till föräldraskap och barnens utveckling. Stämmer överens med mina egna åsikter och värderingar.

E

Elisabeth G

2013-12-09

Betyg

Bra grundtanke men för ytligt och ostrukturerat skrivet för min smak.

Karin D

2011-01-14

Betyg

Ganska sällan faller jag för frestelsen att läsa psykologiböcker, för ofta tycker jag att de bara ger mig dåligt samvete, alternativt är trams, men nu är jag riktigt glad att jag gjorde ett undantag. Boken var precis vad jag hoppades på - lite uppmaning till eftertanke, lite goda råd och lite tröst i den ständiga ångesten över att inte räcka till som förälder.