Varulvsvalsen

Sigge Eklund

| 2007

Rebecka har just firat sin sons tvrsdag och brjat p sin drmutbildning nr hon pltsligt och ovntat dras in i tungt drogmissbruk. Hennes chockade anhriga vdjar till henne att lgga in sig fr avgiftning och sker desperat hjlp hos myndigheter och institutioner. Deras lgenhet frvandlas till en larmcentral, och de kastas mellan hopp och frtvivlan. Nr Rebecka nnu en gng sviker ett lfte brister det fr dem och de inser att hela deras tillvaro r p vg att rasa samman. Sigge Eklunds berttelse r en bde spnnande och starkt knslomssigt laddad roman om medberoende - om den varulvsvals som de anhriga bjuds upp till och den smrtsamma insikt de till slut tvingas fram till.

John C

2016-12-30

Rebecka hamnar terigen i tungt missbruk och det leder till tragedi fr alla hennes nra. Historien berttas av Rebeckas svger, som ocks berttar om hur missbruket tr p honom och hans fru (Rebeckas syster) och alla omkring. Mycket berrande och framfrt p ett stt som gr att man kan knna frustrationen och desperationen som prglar situationen.

emilie johansson

2014-05-05

Den gav inte s mycket.

Andreas Albertsson

2012-11-12

Bra mlande bok som delar med sig av sina knslor. Jag knde frustrationen och maktlsheten i hjrtat nr jag lste boken. Vill man lsa en historia om medberoende rekommenderas denna varmt!

Johanna Norr

2012-07-20

+++*

Klinga

2011-02-16

Det hr riktigt bra. Ingen av personerna i boken eller miljerna beskrivs med adjektiv och liknelser. Hr r det pang p rdbetan frn sida ett och det funkar bra. Eklund lyckas ge alla dansare en karaktr, man tror p dem. Och den helvetiska intensiva berttelsen som vxlar mellan handlingskraft, starka knslor och knslotomhet och uppgivenhet rusar fram. Det r mer spnnande n en deckare. Avskalat msterverk i medberoendegenren som, om den inte finns, borde uppfinnas.

David rlemalm

2009-11-06

Sigges bsta (det sitter i nerven) och den bok som fick mig att omvrdera hans frfattarskap.

Johanna Falkered

2009-07-01

Dansa med och knn vndan.

Ulf Jonsson

2009-06-21

Mycket bra. En otckt realistisk beskrivning hur till varon r fr den drogberoendes omgivning.

Camilla Forssn

2009-05-11

Wow! Vilket tempo boken igenom. Jag fastnade direkt och strcklste boken under en kvll.
Handlar om en familj som r medberoende till en ung tjej som heter Rebecka. Man kastas direkt in i handlingen och fr flja familjen i denna varulsvals.
Mycket bra och eftert s knner man bara att vilken tur att man inte har drabbats av detta.
Rekommenderar alla att lsa denna bok.

//Camilla